Ο σκευωρός Αθανασίου αποφυλακίζει τους εμπόρους ναρκωτικών

Ο σκευωρός Αθανασίου αποφυλακίζει τους εμπόρους ναρκωτικών

Άξαφνα σήμερα, τα εγχώρια μέσα μαζικής εξαπάτησης τα οποία έχουν κατ’ εργολαβία αναλάβει την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, επικρίνουν δήθεν τη Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, για την ψήφιση που προβλέπει την αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μεγαλύτερη των δέκα χρόνων, η οποία συνέβη σχεδόν δυο μήνες πριν!

Η όψιμη «καταδίκη» της απόφασης της Χούντας, συνιστά έναν πραγματικό τραγέλαφο για τις ρυπαροφυλλάδες της διαπλοκής, οι οποίες υποκριτικά φέρνουν σήμερα στο προσκήνιο τις χουντικές μεθοδεύσεις υπέρ των μεγαλέμπορων του λευκού θανάτου, μιας και η πρόβλεψη για την αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών περιλαμβάνεται στο άρθρο 11, περί απόλυσης κρατουμένων υπό όρους του νέου νόμου 4274 του 2014 το οποίο ψηφίστηκε από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής στις 8 Ιουλίου και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης επτά ημέρες μετά!

Τότε βεβαίως, τα «αντικειμενικά» μέσα ενημέρωσης-εξαπάτησης αφιέρωναν τη πληρωμένη τους μελάνι στην συκοφάντηση της Χρυσής Αυγής και στην προάσπιση των αυθαιρεσιών και παράνομων παρεμβάσεων της πολιτικής εξουσίας στην δικαστική, προκειμένου να προφυλακιστούν βουλευτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη τι καταγγείλαμε δημοσίως τότε: Διαφθορά δίχως όρια – Ο σκευωρός Αθανασίου αποφυλακίζει με νόμο καταδικασμένους εμπόρους ναρκωτικών

Δεν έχουν προηγούμενο οι καταγγελίες για την διαφθορά του υπουργού δικαιοσύνης Αθανασίου

Με μια σκανδαλώδη διάταξη, την οποία πέρασε νύχτα, κατά το κοινώς λεγόμενο, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η κυβέρνηση και ο Χαράλαμπος Αθανασίου ως αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης φροντίζουν για την αποφυλάκιση μεγαλεμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι εκτίουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το ένα τρίτο αυτής.

Η πρόβλεψη αυτή συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ήρθε να προστεθεί στις αποφάσεις για την αθώωση των καταχραστών του δημοσίου με την εκ παραδρομής κατά τον κ. Αθανασίου διαγραφή άρθρου του ποινικού κώδικα και την κατάργηση του δικαιώματος των δικαστικών λειτουργών να παρακολουθούν τηλεφωνικές συνακροάσεις για υπόπτους τέλεσης του αδικήματος του ξεπλύματος χρήματος, ψήφισαν διάταξη που προβλέπει την αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μεγαλύτερη των δέκα χρόνων.

Η πρόβλεψη για αποφυλάκιση των εμπόρων λευκού θανάτου, περιλαμβάνεται στο άρθρο 11 περί απόλυσης κρατουμένων υπό όρους του νέου νόμου 4274 του 2014 που ψηφίστηκε από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής στις 8 Ιουλίου και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης επτά ημέρες μετά.

Δείτε το νέο νόμο της κυβέρνησης που επιτρέπει την αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών

Η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει ότι όσοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης άνω των δέκα ετών για εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο 3459 του 2006 περί ναρκωτικών απολύονται υπό όρους, αν έχουν συμπληρώσει το ένα τρίτο της πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν κάποιος έμπορος ναρκωτικών έχει καταδικαστεί για παράδειγμα σε κάθειρξη δώδεκα ετών, θα μπορεί να αποφυλακιστεί με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών αν έχει εκτίσει τέσσερα χρόνια.

Η ευεργετική αυτή διάταξη για τους εμπόρους ναρκωτικών έρχεται να προστεθεί στις αποκαλύψεις μηνιαίου περιοδικού για τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος στον έναν χρόνο που βρίσκεται στη θέση του υπουργού της Δικαιοσύνης έχει εισηγηθεί την απονομή χάριτος σε 105 καταδικασμένους για διάφορα αδικήματα. Μάλιστα μεταξύ εκείνων που αποφυλακίζονται με πρόταση του κ. Αθανασίου παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών και άλλοι που πήραν χάρη για να διοριστούν στο δημόσιο, να εκδώσουν άδειες σεκιούριτι και ταξί, να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ακόμη και να θέσουν υποψηφιότητα σε εκλογές, ενώ αυτό απαγορευόταν από την ποινή που τους είχε επιβληθεί.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-athanasiou-apofulakizei-tous-emporous-narkwtikwn#ixzz3CTs155EL

Comments Off on Ο σκευωρός Αθανασίου αποφυλακίζει τους εμπόρους ναρκωτικών

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.