Ο Ταξίαρχος Δημήτριος Παπαεμμανουήλ κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Ο Ταξίαρχος Δημήτριος Παπαεμμανουήλ κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Στα πλήρη ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνονται καταξιωμένοι αξιωματικοί των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τίμησαν τον εθνόσημο.

Ένας από αυτούς είναι ο Ταξιάρχος εν αποστρατεία Δημήτριος Παπαεμμανουήλ με πλούσια προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του:

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Μαΐου 1947. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, Ιερολοχίτης και εκ των ιδρυτών των Δυνάμεων Καταδρομών. Αποφοίτησε το έτος 1969 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του.  Είναι πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής.  Είναι, επίσης, απόφοιτος των Σχολών Πολέμου  Ελλάδος και Μεγ. Βρεττανίας και της Σχολής Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος.  Είναι απόφοιτος της Σχολής Αμφιβίων Οχημάτων των Πεζοναυτών των Ην. Πολιτειών Αμερικής.

Έχει υπηρετήσει σε Έβρο, Κύπρο και νήσους του Αιγαίου. Έχει υπηρετήσει σε μονάδες Πεζοναυτών και στην Α’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (ΜΑΚ), όπου και διετέλεσε Διοικητής του 5ου ΕΤΕΘ. Εργάσθηκε στο ΓΕΕΘΑ για την προώθηση εθνικών θεμάτων, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ενώ έχει τιμηθεί με Εύφημο Μνεία από τον Α/ΓΕΕΘΑ για την συμβολή του στον συγκεκριμένο τομέα. Υπήρξε αρχιεκτιμητής Πληροφοριών της Νοτίου Πτέρυγος του ΝΑΤΟ (AFSOUTH), στην Νεάπολη Ιταλίας, την τριετία 1993-1996.

Έχει τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες ηθικές αμοιβές μέχρι την αποστρατεία του. Μιλά άπταιστα την αγγλική και καλά την ιταλική, ενώ δύναται να χειρισθεί αιχμαλώτους στην τουρκική. Παραιτήθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου, κατά τις κρίσεις  του έτους 1997, επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου, μη αποδεχόμενος αναιτιολόγητη δυσμενή κρίση, εφόσον ουδέν επιβαρυντικό στοιχείο υπήρχε στον φάκελό του.

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Παπανικολάου, εις δεύτερον γάμο, ενώ από τον πρώτον του γάμο έχει δύο κόρες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tajiarchos-dhmhtrhs-papaemmanouhl-kosmei-to-pshfodeltio-epikrateias-tou-l#ixzz3OMrNGPlr

Comments Off on Ο Ταξίαρχος Δημήτριος Παπαεμμανουήλ κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.