Ο Τραμπ έστειλε… αδιάβαστο τον Ερντογάν! Στρατηγός Φλιν: “Χτίζουμε το ελεύθερο Κουρδιστάν”

Ο Τραμπ έστειλε... αδιάβαστο τον Ερντογάν! Στρατηγός Φλιν: “Χτίζουμε το ελεύθερο Κουρδιστάν”

Στην σημερινή διαδικτυακή σελίδα της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ (Cumhuriyet) της 24ης Νοεμβρίου 2016 αναφέρονται μελανά νέα για την Τουρκία σχετικά με την εξέλιξη του Κουρδικού ζητήματος.

Ο στρατηγός Μάικ Φλιν που είναι σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Kurdistan TV ότι η μελλοντική πολιτική των ΗΠΑ θα δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο Κουρδικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο Φλιν εκθείασε την καλή οργάνωση και την αποτελεσματική διοίκηση των Κούρδων Πεσμεργκά έχοντας γνωρίσει τις επιχειρήσεις τους από κοντά. Επίσης, ανέφερε την μελλοντική διάθεση των ΗΠΑ για την στήριξη του αγώνα των Πεσμεργκά κατά του ισλαμικού κράτους (ISIS). Επίσης, ο Φλιν δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται να σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις σε αυτή την περιοχή της Μέσης Ανατολής που θα διαφέρουν ριζικά από την σημερινή κατάσταση.

Όμως η σημαντικότερη δήλωση του στρατηγού Φλιν, η οποία δίνει και ένα ηχηρό χαστούκι στην τουρκική επεκτατικότητα είναι η πρόβλεψη του για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν! Συγκεκριμένα ο Φλιν υποστήριξε ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην σταθερότητα όλης της γύρω περιοχής.

Ο Φλιν συνέχισε τις δηλώσεις του αναφέροντας ένα όραμα για μια νέα τάξη πραγμάτων στην Μέση Ανατολή που θα διαφέρει ριζικά από τα τωρινά σχέδια της Τουρκίας.

Συμπερασματικά οι δηλώσεις του Φλιν διαλύουν την προσπάθεια του Ερντογάν να προσεταιριστεί τον Τραμπ με τον συνήθη πονηρό και ύπουλο τουρκικό τρόπο.

Εμπεριστατωμένα πια καταρρέουν τα ψέματα περί φιλότουρκου Τραμπ που τόσο βιαστικά είχε σπεύσει η τουρκική εξωτερική πολιτική να διαδώσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katerreusan-ta-psemmata-peri…-filotourkou-tramp-strathgos-flin-chtizoume#ixzz4Qxbb2zKh

Comments Off on Ο Τραμπ έστειλε… αδιάβαστο τον Ερντογάν! Στρατηγός Φλιν: “Χτίζουμε το ελεύθερο Κουρδιστάν”

Filed under Διεθνή

Comments are closed.