Πάμε για… κρίση Ελλάδος – Τουρκίας ή για την αφορμή που θα μας οδηγήσει στην Χάγη;

Πάμε για… κρίση Ελλάδος - Τουρκίας ή για την αφορμή που θα μας οδηγήσει στην Χάγη;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ευρίσκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες και πρέπει να κάνουν το καθήκον τους, να μην αφήσουν την Τουρκία να παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία, γιατί αυτό θα είναι μία έρευνα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ελπίζουμε ότι για μια ακόμη φορά η πολιτική εξουσία δεν θα αποδειχθεί άβουλη και μοιραία και θα αφήσει να καταλυθεί η εθνική μας κυριαρχία.

Όπως έγινε γνωστό, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από τον λιμένα της Αττάλειας και μαζί του πλέουν και τα δύο βοηθητικά του σκάφη, CENGIZ HAN και ΑΤΑΜΑΝ, ενώ προς την περιοχή πλέουν 5 τουρκικές φρεγάτες. 

Η Ελλάδα παρακολουθεί τις κινήσεις στον ναύσταθμο του Ακσάζ και στο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν. Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για τις 10-11 Αυγούστου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, πλησίον του Καστελόριζου και διαθέτει 5 πολεμικά πλοία, 2 υποβρύχια και την αεροπορική κάλυψη, προκειμένου να προχωρήσει σε έρευνες.

Με την συγκεκριμένη αεροναυτική δύναμη στην περιοχή είναι προφανές ότι έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε αυτό που από την ελληνική πλευρά έχει χαρακτηριστεί ως «κόκκινη γραμμή», δηλαδή έρευνες εντός της οριοθετημένης ΑΟΖ με την Αίγυπτο και συνακόλουθα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πάμε για κρίση με την Τουρκία ή μήπως για μία ελεγχόμενη ένταση, η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα στην Χάγη και σε μία άτακτη εθνική υποχώρηση; 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει τονίσει ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και να αποφύγει σε όλες τις περιπτώσεις το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσει ότι του πουν οι ΗΠΑ και η Μέρκελ και αυτοί ως γνωστόν δεν θα έχουν αντίρρηση για μία συμφωνία ακόμη και εις βάρος της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας.

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Πάμε για… κρίση Ελλάδος – Τουρκίας ή για την αφορμή που θα μας οδηγήσει στην Χάγη;