Πανικός στο αντισυνταγματικό τόξο από την επέλαση της Χρυσής Αυγής στις εκλογές

Πανικός στο αντισυνταγματικό τόξο από την επέλαση της Χρυσής Αυγής στις εκλογές

Νέα σενάρια για εκ νέου αναβολή στις αυτοδιοικητικές εκλογές– Μόνο αν τις καταργήσουν θα σωθούν από την πανωλεθρία!

Σε αδιέξοδο βρίσκονται συλλήβδην τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου από την επερχόμενη επέλαση της Χρυσής Αυγής σε αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές αλλά και εθνικές εκλογές, όποτε τολμήσουν να κάνουν.

Μετά τις πρώτες παρουσιάσεις των αυτοδιοικητικών συνδυασμών της Χρυσής Αυγής για την Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία, την  Θράκη, την Αττική και την Αθήνα, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και έστειλαν το μήνυμα της Νίκης, ξεκίνησαν οι πρώτες σκέψεις για αναβολή των εκλογών.

Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, αλλά και τα λοιπά αποκόμματα του αντισυνταγματικού τόξου με το που είδαν πως οι διώξεις δεν λυγίζουν, αλλά αντίθετα ενδυναμώνουν το εθνικιστικό κίνημα και αντιλήφθηκαν πως το ψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Αυγής” θα κυριαρχήσει στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, απεργάζονται νέα σενάρια συνταγματικής εκτροπής.

Όπως αποκαλύπτει το aftodioikisi.gr: Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 επαναφέρουν κυβερνητικές πηγές.  Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών. «Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!

Στην πραγματικότητα όμως,  όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών μεταθέτοντας την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών την 18η Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές την 18η Μαΐου μαζί με τον α΄γύρο των εκλογών ΟΤΑ και οι ευρωεκλογές την 25η Μαΐου ταυτόχρονα με το β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ωστόσο, καθώς η αναβολή των εκλογών βολεύει, κυρίως, το μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει περί τους 170 από τους 325 δημάρχους και 8 από τους 13 περιφερειάρχες αλλά και τη ΝΔ που έχει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους, το ενδεχόμενο αυτό στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απωλέσουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, την πλειοψηφία στη Βουλή, θα κρατήσουν, τουλάχιστον, ένα θύλακα εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, έτσι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ικανοποιούν ένα σημαντικό τμήμα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που ζητούν να παραταθεί η παρούσα (κουτσουρεμένη) θητεία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει αποφασίσει να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση τόσων αναμετρήσεων ταυτόχρονα και διαπιστώθηκε ότι θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί είναι πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα σε μια συγκυρία στην οποία η δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Άλλωστε, μπορεί να γίνουν και επαναληπτικές εκλογές, εφόσον δεν εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, οπότε, μαζί με τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπορεί οι πολίτες να πάνε πέντε φορές στις κάλπες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο όριο της πενταετίας, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 ή και το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Μόνο αν καταργήσετε τις εκλογές θα σωθείτε! Ό,τι και να κάνετε, κάποια στιγμή εκλογές θα γίνουν και τότε θα κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/panikos-sto-antisuntagmatiko-tojo-apo-thn-epelash-ths-chrushs-aughs-stis-ek#ixzz2rXVyhEiP

Comments Off on Πανικός στο αντισυνταγματικό τόξο από την επέλαση της Χρυσής Αυγής στις εκλογές

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.