Παραπονιέται η «Αυγή» επειδή η ΦΙΦΑ δεν τιμώρησε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

Το «ρουφιανιλίκι» αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της διεθνιστικής αριστεράς σε όλες τις εκδοχές της. Την επίδοσή τους σ΄αυτό το «σπορ» την επιδεικνύουν όποτε μπορούν, ιδιαιτέρως αν πρόκειται να βλάψουν την Πατρίδα μας.

Με αφορμή τον αγώνα «μπαράζ» Ελλάδας – Ρουμανίας, για το ποια Εθνική Ομάδα θα προκρινόταν για να αγωνιστεί του χρόνου στην Βραζιλία, οι «προοδευτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσαν ολόκληρο σάλο για κάποιους «χαιρετισμούς» που θεώρησαν ότι συνέβησαν στον αγώνα και οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως «μη πολιτικά ορθοί» από αυτούς.

Η γνωστή φυλλάδα «Αυγή» ασχολήθηκε με το θέμα αυτό και επανήλθε την περασμένη Κυριακή με ολοσέλιδο κείμενο το οποίο ξεκινάει γράφοντας τα εξής:

«Μολονότι έγιναν αρκετές προσπάθειες για να περάσουν στα… ψιλά οι ναζιστικοί χαιρετισμοί στο ματς της Ελλάδας με τη Ρουμανία στο «Γ.Καραϊσκάκης», προκειμένου να μη χαλάσει το πανηγυρικό κλίμα, η ΦΙΦΑ ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τα πεπραγμένα στον συγκεκριμένο αγώνα, ο οποίος μετά την ανάρτηση πανό υποστήριξης στη Χρυσή Αυγή από τους Ρουμάνους οπαδούς, ήταν «υψηλής επικινδυνότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρθηκε ότι για μια ακόμα φορά υπήρξαν ναζιστικά κρούσματα στο γήπεδο, ωστόσο, μέχρι την ώρα της συγγραφής του παρόντος, η έκθεση των γεγονότων βρισκόταν στο στάδιο της αξιολόγησης. Λόγω του ότι τα στοιχεία της αναφοράς επισημαίνουν ότι «οι ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν ήταν ευρείας κλίμακας», είναι πιθανόν να μην υπάρξει κάποια αυστηρή τιμωρία, οπότε δεν κινδυνεύει και η έδρα της εθνικής μας σε επίσημο μελλοντικό αγώνα της. Εξάλλου, στη… μόνη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας από το ρεπορτάζ του Σπύρου Ραπανάκη στο «avgi.gr», φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι «φίλαθλοι» με τις περικεφαλαίες που σηκώνουν το δεξί χέρι την ώρα του εθνικού ύμνου είναι λίγοι και το γεγονός αυτό συνηγορεί στο να γλιτώσει την εθνική από τους «μπελάδες».

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση στη ΦΙΦΑ για ένα συγκεκριμένο πανό που λίγο έλειψε να τοποθετηθεί στις κερκίδες, αλλά την τελευταία στιγμή η ανάρτησή του απετράπη. Το συγκεκριμένο πανό ήταν λευκό και ανέφερε τη λέξη «Brigade», όπως και εκείνο στο παιχνίδι με τη Σλοβακία, για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ελβετικών φράγκων στην ΕΠΟ. Πλέον, οι παρατηρητές της Ομοσπονδίας είναι σε θέση να εντοπίσουν ακόμη και τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται από ακροδεξιές οργανώσεις και δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό. 

Τα φυλλάδια υποστήριξης της Χρυσής Αυγής που είχαν γεμίσει τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ήταν μεν εκτός σταδίου, αλλά προκάλεσαν αρνητική εντύπωση στην πλειοψηφία των θεατών. Παράλληλα, ερωτηματικά προκαλεί η έλλειψη αναφορών στα κρούσματα από το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου, αν και το γεγονός ότι οι χαιρετισμοί έγιναν από λίγους ίσως έπαιξε τον ρόλο του προκειμένου το όλο θέμα να περάσει “απαρατήρητο”».

Ούτε λίγο ούτε πολύ η «Αυγή» υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα και αυτό το οποίο καταλαβαίνουμε είναι η… λύπη τους που δεν τιμωρήθηκε η Εθνική μας επειδή η ΦΙΦΑ δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο «ρουφιανιλίκι» τους. Οι ίδιοι, άλλωστε, παραδέχονται ότι η μοναδική φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας δόθηκε από τους ίδιους. Εκφράσεις όπως «η ΦΙΦΑ ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τα πεπραγμένα στον συγκεκριμένο αγώνα» ή «παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση στη ΦΙΦΑ για ένα συγκεκριμένο πανό» γεννούν την απορία ποιοι ήταν αυτοί που «ενημέρωσαν (ρουφιάνεψαν, λέμε Εμείς) την ΦΙΦΑ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί η Εθνική μας ομάδα να έτρωγε βαριά καμπάνα, η οποία μπορεί να έφτανε και μέχρι τον αποκλεισμό.

Φως φανάρι ότι πρόκειται για άτομα τα οποία η «Αυγή» γνωρίζει πολύ καλά. Ακόμη πιο εμετικό, όμως, είναι το τελείωμα το οποίο λέει τα εξής: «Παράλληλα, ερωτηματικά προκαλεί η έλλειψη αναφορών στα κρούσματα από το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου, αν και το γεγονός ότι οι χαιρετισμοί έγιναν από λίγους ίσως έπαιξε τον ρόλο του προκειμένου το όλο θέμα να περάσει “απαρατήρητο”». Παραπονιούνται, δηλαδή, επειδή δεν τους συνόδεψαν άλλοι στην «ρουφιανιά» και την «κατσάδα» της Εθνικής μας ομάδας, αδιαφορώντας για το ότι η Εθνική μας μπορεί να πλήρωνε ακόμη και με αποκλεισμό το δικό τους μίσος για κάθε τι το Ελληνικό.

Μια ζωή διεθνιστές, μια ζωή «ρουφιάνοι», μια ζωή ανθέλληνες.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/paraponietai-h-augh-epeidh-h-fifa-den-timwrhse-thn-ethnikh-omada-podosfairo#ixzz2mR2Lt47e

 

Comments Off on Παραπονιέται η «Αυγή» επειδή η ΦΙΦΑ δεν τιμώρησε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.