Ποιοι ήταν πίσω από την επίθεση με τα χημικά στη Συρία

Ποιοι ήταν πίσω από την επίθεση με τα χημικά στη Συρία

Πόρισμα του ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι την 21η Αυγούστου 2013 στο προάστιο Γκούτα της Δαμασκού  έγινε χρήση χημικών όπλων εναντίον άμαχου πληθυσμού. Οι ερευνητές του Οργανισμού επισημαίνουν ότι «υφίστανται καθαρές και πειστικές αποδείξεις για την ρίψη πυραύλων εδάφους-εδάφους που περιείχαν το αέριο νεύρων Σαρίν». Το πόρισμα όμως επικεντρώνεται μόνο στο ότι έγινε χρήση, χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί από ποιόν έγινε η ρίψη των πυραύλων που έφεραν ως γόμωση το συγκεκριμένο αέριο.

Κάποιοι, γνωστοί σε όλους μας, πολεμοκάπηλοι έσπευσαν ασμένως να δηλώσουν ότι την ευθύνη την έφερε η κυβέρνηση Άσσαντ διότι τα θραύσματα των πυραύλων έφεραν στην εξωτερική τους επιφάνεια κυριλλικά γράμματα και είναι γνωστό ότι ο κύριος προμηθευτής της Συρίας σε πολεμικό υλικό είναι η Ρωσία. Είναι όμως έτσι;

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ χρησιμοποιήθηκαν δυο τύποι πυραύλων, ο ένας τύπος ήταν πύραυλος πυροβολικού Μ14 (ομοιάζει με τους Κατιούσα), ο οποίος και έφερε τα κυριλλικά γράμματα, ο δε δεύτερος τύπος ήταν πύραυλος διαμετρήματος 330 mm αγνώστου προέλευσης. Αμέσως μετά το γεγονός αυτό του Αυγούστου το περιοδικό Foreign Policy δημοσίευσε και ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος αγνώστου προέλευσης πύραυλος είναι όμοιος με έναν αντίστοιχο αμερικανικής προέλευσης της δεκαετίας του 1970, τον πύραυλο SLUFAE (Surface-Launched Unit, Fuel-Air Explosive).

Αν και ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια από τις ΗΠΑ, τα σχέδιά του έχουν χρησιμοποιηθεί με την άδεια του κατασκευαστή από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και το Ισραήλ. Όσον αφορά τον πύραυλο με την κυριλλική επιγραφή, που βέβαια αποδίδεται σε σοβιετική κατασκευή λόγω της παλαιότητάς του, είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται από τα αποθέματα του αιγυπτιακού στρατού και το πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας των Σοβιετικών προς τον Νάσσερ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου ήταν μια από τις πρώτες εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις που ξεκίνησαν τις επιθετικές ενέργειες εναντίον της Συρίας του Άσσαντ. Ο πύραυλος με την κυριλλική επιγραφή μπορεί να προέρχεται επίσης από το πρόγραμμα «Bear Spares». Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια του πολυετούς πολέμου Ιράκ- Ιράν είχαν προμηθεύσει τον Σαντάμ με όπλα σοβιετικής προέλευσης, τα οποία είχαν προμηθευτεί από εμπόρους όπλων στη μαύρη αγορά, έτσι ώστε να μην είναι εμφανής η υποστήριξή τους προς το καθεστώς του τότε ιρακινού ηγέτη. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι το Ισραήλ κατά την διάρκεια των πολέμων με την Αίγυπτο είχε θέσει υπό την κυριότητά του μεγάλες ποσότητες σοβιετικού οπλισμού κατά την άτακτη υποχώρηση του αιγυπτιακού στρατού και ότι το Ισραήλ διαθέτει πλήρες οπλοστάσιο χημικών όπλων, συμπεριλαμβανομένου και του τοξικού αερίου Σαρίν.

Σύμφωνα με ρωσικές και πολλές άλλες πηγές η οργάνωση της επιχείρησης με τα χημικά στο προάστιο της Δαμασκού σχεδιάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες καθοδήγησαν μια ομάδα τρομοκρατών με την επωνυμία Liwa Al- Islam (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) μέσω της Ιορδανίας στο έδαφος της Συρίας. Η Liwa Al- Islam έχει επικεφαλή τον γιό ενός Σαουδάραβα σαλαφιστή κληρικού και θεωρείται ως μια από τις πλέον επικίνδυνες ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Η οργάνωση αυτή είχε ως πεδίο δράσης τα προάστια της Δαμασκού και είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης τον Ιούλιο του 2012 σε κρατικό κτήριο της πρωτεύουσας όπου είχαν σκοτωθεί πολλοί ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Άμυνας Dawoud Rajiha, ο αναπληρωτής του Asef Shawkat και ο αντιπρόεδρος της Συρίας Hassan Turkmani.

Η  Liwa Al- Islam με πυραύλους που προήλθαν είτε από την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου, είτε από τους ισλαμιστές τρομοκράτες του Ιράκ, είτε από το Ισραήλ, με γόμωση Σαρίν που πιθανότατα προήλθε από το Ισραήλ και με επιχειρησιακό σχεδιασμό από την Σαουδική Αραβία, είναι αυτή που πιθανότατα εκτέλεσε το σχέδιο επίθεσης με τα χημικά στην Δαμασκό τον Αύγουστο του 2013. Η επίθεση αυτή εκτελέστηκε βέβαια με την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία επιζητούσε εναγωνίως αφορμή για την εισβολή στην Συρία.

Σε τελευταία ανάλυση ο μόνος τρόπος να περιοριστεί το πεδίο των πιθανών υπόπτων της επίθεσης είναι να αναρωτηθούμε και να λάβουμε υπόψη το «cui bono», ποιός ωφελείται. Η απάντηση είναι απλή: Σίγουρα όχι ο Άσσαντ.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται αμείωτα οι θηριωδίες των ανταρτών ισλαμιστών – μισθοφόρων κατά του άμαχου ελληνορθοδόξου πληθυσμού. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η κηδεία των μικρών μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” στην χριστιανική συνοικία της Κάασσα όπως επιβεβαιώνουν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στο σχολείο φοιτούσαν εκτός από ελληνορθόδοξους μαθητές και παιδιά άλλων χριστιανικών ομολογιών όπως αρμένιοι και καθολικοί. Τα λευκά μινιατουρίστικα φέρετρα περιφέρονταν ανοικτά στους δρόμους. Συχνές ήταν οι στάσεις της πομπής σαν το πλήθος να ήθελε να καθυστερήσει τον αποχωρισμό.

Αυτά τα φέρετρα δεν θα κλείσουν ποτέ. Ξέσκεπα αυτά τα παιδικά πρόσωπα θα προκαλούν τους προδότες, θα καταδεικνύουν τους ενόχους, περιμένοντας την ύστατη δικαίωση. Η τελετή μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ενώ για το γεγονός έγιναν δηλώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών της Συρίας και τον Αρχιεπίσκοπο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Δαμασκού. Είναι εκκωφαντική η σιωπή των διεθνών μέσων αλλά ακόμα πιο σιωπηλό είναι το βουβό πένθος που σκέπασε όλη τη χώρα. Μόνο οι κατάρες των γονιών φτάνουν για ν’ ακυρώσουν αυτή τη διεθνή συνομωσία σιωπής!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/poioi-htan-pisw-apo-thn-epithesh-me-ta-chhmika#ixzz2kzNTWcDc

Comments Off on Ποιοι ήταν πίσω από την επίθεση με τα χημικά στη Συρία

Filed under ΒΙΝΤΕΟ, Διεθνή

Comments are closed.