Πολιτικός σουρεαλισμός: Αβραμόπουλος και Τσίπρας στο Πεντάγωνο!

Πολιτικός σουρεαλισμός: Αβραμόπουλος και Τσίπρας στο Πεντάγωνο!

Η στιγμή που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός και σας παρουσιάζουμε, είναι ενδεικτική του πολιτικού σουρεαλισμού που βιώνει η Ελλάδα.

Δύο είναι τα «παραφυσικά» δρώμενα που λαμβάνουν χώρα ταυτοχρόνως σε αυτή την φωτογραφία.

  1. Ο Τσίπρας ως εν αναμονή πρωθυπουργός, ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στον τομέα της Εθνικής Αμύνης από τον απερχόμενο ΥΠΕΘΑ, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το στιγμιότυπο είναι εντυπωσιακό, αφού ο Τσίπρας ενημερώνεται για αυτό που θέλει να καταργήσει. Θυμίζουμε παλαιότερες δηλώσεις του:«Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί».
  2. Το δεύτερο σουρεαλιστικό της φωτογραφίας είναι η επιστροφή Τσίπρα στο Πεντάγωνο μετά την «ένδοξη» θητεία του. Μεταφέρουμε την περιγραφή που είχε δώσει ο ίδιος: «Ναι, είχα βάλει βύσμα. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι… Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές -ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε! Φοβερό! Έτσι είναι στον στρατό μωρέ…”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/politikos-sourealismos-abramopoulos-kai-tsipras-sto-pentagwno#ixzz3GwwhpdxI

Comments Off on Πολιτικός σουρεαλισμός: Αβραμόπουλος και Τσίπρας στο Πεντάγωνο!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.