Ποτάμι: Βρείτε τα με τον Πρόεδρο, μη τυχόν πάμε σε εκλογές και ανέβει η Χρυσή Αυγή

Ποτάμι: Βρείτε τα με τον Πρόεδρο, μη τυχόν πάμε σε εκλογές και ανέβει η  Χρυσή Αυγή

Έχουμε πει πολλές φορές πως το «Ποτάμι» είναι ένα δημιούργημα της σύμπραξη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ με τους εργολάβους. Αυτό έχει διαφανεί από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου δηλώθηκε σαφής θέση του εν λόγω αποκόμματος, μία εκ των οποίων ήταν η αντίθεση στον «βασικό μέτοχο».

Έτσι έχει δημιουργηθεί το παράδοξο ένα κόμμα που δήθεν έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις, να μη θέλει με τίποτα να εισέλθει στη Βουλή και προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε να παραταθεί η θητεία του Σαμαρά. Μία πρόταση σε αυτή την κατεύθυνση που «ξεβρακώνει» τόσο τους «ποταμίσιους» όσο και τους υπόλοιπους ταγούς του «δημοκρατικού τόξου», ήρθε από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το «Ποτάμι», Στ. Τσακυράκης.

Σας την παραθέτουμε και τα σχόλια μετά:

«Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρος Τσακυράκης κατέθεσε δημόσια πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με 170 βουλευτές. Στο κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο αναφέρει: «Η ιδέα να μην υπολογιστούν οι ψήφοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προσκρούει στο άρθρο 32 παρ. 3 του Συντάγματος που απαιτεί στη τρίτη ψηφοφορία «πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών». Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως για να εκλεγεί Πρόεδρος, η τρίτη ψηφοφορία πρέπει να καταγράφει τουλάχιστον τον αριθμό 180.

Η τυπική αυτή προϋπόθεση, η οποία επαναλαμβάνω δεν μπορεί να ξεπεραστεί, καθιστά στην παρούσα συγκυρία την Χρυσή Αυγή καθοριστικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων. Αν ψηφίσει υπέρ, μάλλον εκλέγεται ΠτΔ, αν ψηφίσει κατά, μάλλον δεν εκλέγεται και οδηγούμαστε σε εκλογές. Νομίζω ότι όπως θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν εκλεγόταν Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, το ίδιο πρέπει να ντρεπόμαστε αν με τις ίδιες ψήφους αποτραπεί η προεδρική εκλογή και οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές. Προτείνω στις πολιτικές δυνάμεις και στους ανεξάρτητους βουλευτές να πράξουν με τρόπο που να αποκλείει να προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είτε υπέρ είτε κατά της εκλογής.

 Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν οι δημοκρατικές δυνάμεις συμφωνήσουν ότι η δεύτερη ψηφοφορία είναι αποφασιστική και καθοριστική για την εκλογή και υπολογίσουν αναλόγως τις πλειοψηφίες. Πάμε στους υπολογισμούς. Τα τρία πέμπτα του αριθμού των βουλευτών μείον  τους 18 που έχουν εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή (συνυπολογίζω και τους δύο που ανεξαρτητοποιήθηκαν), δηλαδή τα τρία πέμπτα των 282 είναι 170. Αντιστοίχως, τα δύο πέμπτα που απαιτούνται για να αποτραπεί η εκλογή είναι 113. Αν η υποψηφιότητα Δήμα συγκεντρώσει 170 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, χωρίς φυσικά καμία χρυσαυγίτικη ψήφο, τότε η Βουλή πρέπει να αναγνωρίσει ότι συγκέντρωσε ουσιαστικά την απαιτούμενη πλειοψηφία και πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος. Αντιστοίχως, αν υπάρξουν 113 ψήφοι εναντίον της υποψηφιότητας Δήμα, χωρίς καμία χρυσαυγίτικη εννοείται, η Βουλή οφείλει να αναγνωρίσει ότι η υποψηφιότητα απέτυχε και πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

Εφόσον υπάρξει τέτοια συμφωνία ως προς τη σημασία της δεύτερης ψηφοφορίας, στην τρίτη που απαιτούνται 180 ψήφοι, οι βουλευτές που μειοψήφησαν οφείλουν να προσχωρήσουν στην  πλειοψηφία ώστε να τηρηθεί το γράμμα του Συντάγματος. Αυτός είναι ο μόνος καθαρός τρόπος για μην προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και να μην της επιτραπεί να αποτελεί παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων».»

Η πρόταση του εν λόγω κυρίου μάλλον θα απορριφθεί από τους δικτατορίσκους της δυστυχίας μας και τους δήθεν αντιπολιτευόμενους, αφού θα έχει μία ανεπιθύμητη παρενέργεια γι’ αυτούς. Αν το κάνουν θα αποκαλυφθεί με ακόμα έναν τρόπο το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο κόμματα: η Χρυσή Αυγή και όλοι οι άλλοι!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/potami-breite-ta-me-ton-proedro-mh-tuchon-pame-se-ekloges-kai-anebei-h-chru#ixzz3MHPrD4Jh

Comments Off on Ποτάμι: Βρείτε τα με τον Πρόεδρο, μη τυχόν πάμε σε εκλογές και ανέβει η Χρυσή Αυγή

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.