Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις επερχόμενες δημοσκοπήσεις

Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις επερχόμενες δημοσκοπήσεις

Ολοένα και περισσότερο προβληματισμένοι είναι στην κυβέρνηση με τις  δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και δείχνουν συνεχή πτώση του διδύμου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα νέα που έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου απ΄όλη την Χώρα είναι άκρως αποθαρρυντικά και απογοητευτικά για την κυβέρνηση, κάτι άλλωστε που γιγαντώθηκε ακόμη περισσότερο με το τερατούργημα για τον ΕΝΦΙΑ.

Τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στα φιλικά τους ΜΜΕ το κλίμα είναι δυσμενές, καθώς βλέπουν ότι όση προπαγάνδα κι αν κάνουν δεν μπορούν να αλλάξουν την αρνητική κατάσταση, η οποία είναι μη αναστρέψιμη. Με δεδομένο πως όσο «σοβάτισμα» κι αν γίνει στις δημοσκοπήσεις που θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας η πτώση της ΝΔ είναι εμφανής, το δίλημμα για τον Σαμαρά και το επιτελείο του είναι αν θα προχωρήσει στην διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να θυμίζει καταιγίδες και θύελλες, με αναμενόμενο αποτέλεσμα την εκλογική συντριβή, ή αν θα προσπαθήσει να εξαντλήσει και την παραμικρή πιθανότητα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να κερδίσει έναν ακόμη χρόνο στην εξουσία. Με δεδομένο, επίσης, ότι παρ΄όλες τις αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να μαζέψει τους απαραίτητους 180 βουλευτές δεν φαίνεται να τους συγκεντρώνει όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Όπως και να έχει, όμως, είναι ολοφάνερο ότι το σύνδρομο της απελπισίας και της ήττας διακατέχει τους κυβερνώντες, οι οποίοι κάνουν το παν για να αποσοβήσουν το μοιραίο.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/problhmatismos-sthn-kubernhsh-apo-tis-eperchomenes-dhmoskophseis#ixzz3D1r9SwtO

Comments Off on Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις επερχόμενες δημοσκοπήσεις

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.