Προχωράνε γοργά οι διεργασίες συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Γλέζος ενέκρινε τον «γάμο» ΒΙΝΤΕΟ

Προχωράνε γοργά οι διεργασίες συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Γλέζος ενέκρινε τον «γάμο» ΒΙΝΤΕΟ

Από την στιγμή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Μπομπολιστάν η «δημοσκόπηση» που έλεγε ότι δήθεν ο «Λαός θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», είχαμε τονίσει ότι άνοιγε ο ασκός του Αιόλου για να επέλθει τάχιστα η συμφωνία. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε αφού τα πραγματικά αφεντικά, o big boss και ο ΔΟΛ, συμφώνησαν και δεν χωράνε αντιρρήσεις στις προσταγές τους.

Είδαμε, λοιπόν, έναν «αγώνα» αντανακλαστικών για το ποιος θα είναι ο πιο γρήγορος και ο πιο καλός «λαγός» αυτής της θέσεως, που κατέστη επίσημη θέση του συστήματος, αφού το ενέκριναν οι εφημερίδες των προαναφερθέντων. Πρώτοι στην «κούρσα» αναδείχθηκαν οι Γεωργιάδης και Άρης Σπηλιωτόπουλος, οι οποίοι απεδέχθησαν αναφανδόν και άνευ αντιρρήσεων την συγκυβέρνηση, τονίζοντας την μνημονιακή στροφή που έχει πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το «τανγκό» της συγκυβέρνησης, όμως, θέλει δύο χορευτές και έτσι σήμερα είχαμε και ένα στέλεχος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχεται την προοπτική της συγκυβέρνησης. Ο λόγος για τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τόνισε ότι αν η συγκυβέρνηση αποδεχθεί τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν θα υπάρχει αντίρρηση για την συγκυβέρνηση. Όπως επί λέξει τόνισε: «Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».

Βεβαίως ο Γλέζος μάλλον δεν είναι πλήρως ενήμερος για τα σχέδια του επιτελείου της Κουμουνδούρου, αφού οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν καμία ουσιαστική σχέση με αυτά που ο ίδιος ανέφερε. Θα έχουν να κάνουν με το μοίρασμα των υπουργείων, έτσι ώστε κάποια «λιγούρια της εξουσίας» που βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν σε καίριες θέσεις, ώστε να συνεχίσουν τον ως τώρα πλουτισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καθίσταται σαφές προς άπασες της κατευθύνσεις ότι οι διεργασίες για την συγκυβέρνηση προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Αυτό ως αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν το οριστικό τέλος της παρούσας χουντικής διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θα ανοίξουν το δρόμο για την επόμενη συγκυβέρνηση του μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prochwrane-gorga-oi-diergasies-sugkubernhshs-nd-suriza-kai-o-glezos-enekrin#ixzz2rnk4RTnP

Comments Off on Προχωράνε γοργά οι διεργασίες συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Γλέζος ενέκρινε τον «γάμο» ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.