“Πόρτα” Μέρκελ σε Σαμαρά: Σκάστε και πάρτε νέα μέτρα!

«Πόρτα» έφαγε ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς από τη γερμανίδα υπηρεσιακή Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία απέρριψε την πολιτική διαπραγμάτευση για το θέμα του ελληνικού χρέους και παρέπεμψε στην τρόικα, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ «σκάστε και λάβετε νέα μέτρα».

Αυτό άκουσε προφανώς και ο κ. Στουρνάρας και είπε «ε, δεν είπαμε ότι δεν θα πάρουμε και κανένα μέτρο» και σπεύδει σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας να μειώσουν τις συντάξεις, να επιβάλλουν νέες εισφορές για τις πρόωρες συντάξεις, να αυξήσουν τα όρια ηλικίας. Ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει επίσης νέους φόρους και η κυβέρνηση γενικότερα νέες απολύσεις. Κατά τα άλλα δεν θα ληφθούν «οριζόντια μέτρα».

Ο κ. Σαμαράς όπως λένε οι πληροφορίες βρήκε “τοίχο” στην 20η συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο χθες, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής. Και αυτό διότι η κα Μέρκελ εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης ώστε να μην επιβληθούν επιπρόσθετα μέτρα, παραπέμποντας τον πρωθυπουργό ουσιαστικά στο κλιμάκιο της τρόικας που θα έλθει στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η γενική απάντηση από τη Γερμανία στα μηνύματα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης που εκπέμπει η Αθήνα είναι ότι «δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου» να υποδείξει στην τρόικα ποια και τι μέτρα θα ληφθούν και πώς θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι και καταγεγραμμένοι στο Μνημόνιο στόχοι. Το Βερολίνο αποδέχεται ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα για τον τρόπο που θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι, αλλά όχι «πολιτική» συζήτηση επί του ίδιου του περιεχομένου του Μνημονίου.

Ενδεικτικό της στάσης του Βερολίνου είναι το περιεχόμενο της συνάντησης της κ. Μέρκελ με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κα. Μέρκελ φέρεται να συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την άψογη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής έως σήμερα και να του διεμήνυσε ότι «όποια χώρα εφαρμόζει το Μνημόνιο θα έχει στήριξη από εμάς».

Πηγή: Defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/porta-merkel-se-samara#ixzz2ikf8Tw00

Comments Off on “Πόρτα” Μέρκελ σε Σαμαρά: Σκάστε και πάρτε νέα μέτρα!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.