«Σάκος του μποξ» ο Σαμαράς: Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αδειάζει

«Σάκος του μποξ» ο Σαμαράς: Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αδειάζει

Ακόμα μια σαφής αμφισβήτηση του Σαμαρά έγινε χθες στη Βουλή. Όταν μάλιστα αυτός ο οποίος τον αμφισβητεί είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε αυτομάτως αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή η πράξη. Συγκεκριμένα ο Μητσοτάκης είπε ότι «Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει και θα επιβεβαιωνόταν έτσι το χειρότερο σενάριο για τη Χώρα».

Πριν από λίγες ημέρες ο Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο, εμμέσως πλην σαφώς, πλάσαρε τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης», στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να κρατηθεί στην ηγεσία του κόμματος. Ο Μητσοτάκης με τα λεγόμενά του «κάρφωσε» ευθέως την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο νυν επικεφαλής του κι έδειξε ότι το εσωκομματικό πεδίο στη Ν.Δ μόνο ήρεμο δεν θα είναι από εδώ και πέρα.

Ουσιαστικά, είναι σαν να δίνει το σήμα για την περαιτέρω αμφισβήτηση του Σαμαρά, καθώς αφού αποκλείει το ενδεχόμενο της «αριστερής παρένθεσης» ανάβει το πράσινο φως για τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, ο οποίος μακροπρόθεσμα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς, όμως, γνωρίζοντας ότι φεύγοντας από την αρχηγική καρέκλα έχει να διακινδυνεύσει πολλά περισσότερα πράγματα από την απώλεια απλώς της ηγετικής θέσης, είναι ικανός μέχρι και να διαλύσει το κόμμα, προκειμένου να αναβάλλει το οριστικό του τέλος.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sakos-tou-mpoj-o-samaras-akoma-kai-o-kuriakos-mhtsotakhs-tou-epitithetai#ixzz3RMG6QqHf

Comments Off on «Σάκος του μποξ» ο Σαμαράς: Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αδειάζει

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.