Σαμαράς διαψεύδει Σαμαρά: Τι έλεγε ο Αντωνάκης πριν 2 χρόνια στη ΔΕΘ

samra-deth2__article

Γεμάτος θράσος, αναίδεια και με την γνωστή έπαρση που τον διακατέχει, ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ κινήθηκε στο γνώριμο του μοτίβο: Αοριστολογίες, γενικότητες, η γνώριμη αναφορά στα «δύο άκρα» και φυσικά η έμμεση αλλά ξεκάθαρη αναφορά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όταν ομιλούσε περί «νεοναζί». Φυσικά, όλα αυτά γαρνιρισμένα με υποσχέσεις για καλυτέρευση της κατάστασης σε λίγο χρονικό διάστημα.

Πριν από δύο χρόνια ευρισκόμενος και πάλι στην ΔΕΘ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, στην τότε ομιλία του είχε πει τα εξής:«Γνωρίζω την ανηφόρα που θα συνεχίσουμε, για καιρό, να ανεβαίνουμε, ως λαός και ως χώρα. Γι΄ αυτό και πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων. Όχι, σε αυτόν τον τόπο δεν αρμόζει να γίνουμε το κλοτσοσκούφι κανενός! Σε αυτόν τον τόπο αρμόζει μόνο η Ευθύνη της Ανόρθωσής του, και η Ελπίδα που οφείλουμε όλοι να δώσουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον τους!… Κάθε μέρα βλέπει γύρω του ο καθένας μας, δυστυχία, απελπισία, απόγνωση, ψυχολογία κατάθλιψης. Φόβο, διάχυτο φόβο για το αύριο και οργή για το σήμερα. Βλέπει λουκέτα στους δρόμους, βλέπει ανέργους, βλέπει οικογένειες με δυο εισοδήματα ως χθες, σήμερα να μην έχουν κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις τους να έχουν ανέβει. Βλέπει και ξέρει ότι οι ακάλυπτες επιταγές έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι έχουν γίνει αληθινή βόμβα στα θεμέλια της αγοράς. Βλέπει μια ολόκληρη μεσαία τάξη να μην έχει που να πιαστεί, τι να ελπίσει. Βλέπει μια νεολαία χωρίς αύριο κι έναν ολόκληρο λαό να ακούει καθημερινά να τον προσβάλλουν και να τον καθυβρίζουν. Και κάθε τόσο να του λένε ότι τον “σώζουν”! και μετά από κάθε “σωτηρία” η κατάσταση να γίνεται πιο απελπιστική!

Να έρχεται νέα κρίση. Και να τον ξανά-σώζουν. Και να τον βεβαιώνουν ότι “μπήκε πάτος στο βαρέλι”. Κι ύστερα πάλι νέα κρίση, νέα κατάρρευση δίχως “πάτο”. Και νέα “σωτηρία”, με καινούργια χαράτσια. Που κανείς δεν ξέρει πως θα πληρωθούν. Προφανώς δεν μας λένε την αλήθεια. Όμως, με αυτό το περιστατικό ξεκίνησε μια οξύτατη κρίση αξιοπιστίας  της κυβέρνησης, απέναντι στους εταίρους μας. Την κρίση αυτή την πλήρωσε ο ελληνικός λαός, και ιδίως η μεσαία τάξη. Και έτσι ακούσαμε από το βήμα αυτό την περασμένη Κυριακή το έκτο χαράτσι στα ακίνητα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το οποίο μάλιστα θα είναι διπλάσιο απ΄ όσο μας είπαν στην αρχή. Και καλούνται να το πληρώσουν και οι άνεργοι και οι ανήμποροι, υπό την άμεση απειλή να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα! Τι είναι αυτό; Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας; Δεν είναι ομολογία αδιεξόδου; Δεν θα χειροτερέψει την κρίση; Θέλουν να μας πουν ότι όλα πηγαίνουν καλά; Κι ότι τώρα με τους νέους ατέλειωτους φόρους που θα πληρώσουμε, θα βγάλουμε και “πρωτογενή πλεονάσματα” του χρόνου; Και θέλουν να το πιστέψουμε; Με την ύφεση που βαθαίνει στο 6%; Με το δημόσιο να μην πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Αυτό θέλουν να πιστέψουμε; Οι ίδιοι το πιστεύουν; Δεν νομίζω. Και για να κλείσουμε με τα σημερινά και τα τρέχοντα: Πρώτα από όλα τα χαράτσι: Το νέο χαράτσι δεν μπαίνει για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Μπαίνει επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Κι επειδή έχουν ήδη παραλύσει την οικονομία. απευθύνομαι στην κυβέρνηση: Δεν αναστηλώνετε έτσι την αξιοπιστία της Ελλάδος στο εξωτερικό. Αποδέχεστε πράγματα που εσείς οι ίδιοι θα τα βρείτε ανεφάρμοστα. Καταδιώκετε την ιδιοκτησία! Κυρίως τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Χάνετε τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας μέσα στην Ελλάδα.».

Ο θρασύδειλος νυν πρωθυπουργός παρίστανε τότε τον αντιμνημονιακό και δεν είχε πρόβλημα να υποστηρίζει τα όσα διαβάσατε προηγουμένως. Και όμως η ξετσιπωσιά του εν λόγω πολιτικάντη είναι τέτοια ώστε αυτά τα οποία κατηγορούσε τότε τα κάνει – και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό – τώρα, ως πρωθυπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Ο «αντιμνημονιακός» Σαμαράς στήριξε στην συνέχεια άλλα δύο μνημόνια και τώρα πάμε ολοταχώς για νέο μνημόνιο. Τα χαράτσια συνεχίζονται κανονικά, η ιδιοκτησία τιμωρείται, η ανεργία γιγαντώνεται. Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος κατηγορούσε την κυβέρνηση Παπανδρέου για την πλήρη υποταγή της στον μνημονιακό ζυγό, στη συνέχεια εξελίχθηκε και ο ίδιος σ’ ένα πειθήνιο όργανο των διεθνών τοκογλύφων. Αδιαμαρτύρητα, δίχως το παραμικρό ίχνος ευθιξίας και τύψεων, έχει σπρώξει ακόμη περισσότερο την Πατρίδα και τον Λαό στον βούρκο της εξάρτησης από τα ξένα κέντρα αποφάσεων.

Και όμως αυτός ο εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων, χωρίς την παραμικρή αιδώ, παραδίδει «μαθήματα πατριωτισμού» στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η μαριονέτα, ο αχυράνθρωπος της τρόικα νομίζει ότι δύναται να σχολιάσει τις θέσεις, τις απόψεις, την πρακτική της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο συνέταιρος «πλήρους ευθύνης» του Βενιζέλου τολμά να επικρίνει το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, όταν ο ίδιος συνεργάζεται με αυτόν, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής των χαρατσίων. Ψευταράς ο Σαμαράς και συνάμα εθνικά επικίνδυνος. Όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα: “Ελλάς – Ελλάς – Αντώνης Ψευταράς”!

Γιώργος Μάστορας

Comments Off on Σαμαράς διαψεύδει Σαμαρά: Τι έλεγε ο Αντωνάκης πριν 2 χρόνια στη ΔΕΘ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.