Σαμαροβενιζέλοι και Ανα(ν)στασιάδης νομιμοποιούν τον Αττίλα – Όλο το σχέδιο της ντροπής

Σαμαροβενιζέλοι και Ανα(ν)στασιάδης νομιμοποιούν τον Αττίλα - Όλο το σχέδιο της ντροπής

Χαρές και πανηγύρια κάνουν οι τούρκοι για την αποδοχή του συνόλου των θέσεων τους από τις κυβερνήσεις των προδοτών σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το πρωί μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι οι τούρκοι αποδέχτηκαν την επανέναρξη των συνομιλιών με βάσει το προσχέδιο αυτών, που τους υπέβαλλαν οι Σαμαροβενιζέλοι και ο Ανα(ν)στασιάδης. Και πώς να μην χαρούν, αφού με το σχέδιο αυτό οι ελλαδίτες και ο κύπριος προδότης φτύνει ουσιαστικά στα κόκκαλα των νεκρών Ηρώων της ΕΟΚΑ και της ΕΛΔΥΚ, προσφέροντας στους τούρκους τα πάντα.

Μόλις σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι τούρκοι, με την βοήθεια διεθνών οργανισμών, αλλά και της ελλαδικής κυβέρνησης του «η Κύπρος κείται μακράν», πάτησαν το πόδι τους στην Κύπρο, γεμίζοντας τον τόπο με ομαδικούς τάφους, αγνοούμενους και πόνο. Αυτά έρχονται σήμερα να τα νομιμοποιήσουν οι πολιτικάντηδες, αποδεχόμενοι πλήρως λύση που εξισώνει τους θύτες και τα θύματα, που εξισώνει τους εισβολείς με τους Έλληνες. Σας παραθέτουμε το προσχέδιο των συνομιλιών, που δημοσίευσε σήμερα το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ώστε να αντιληφθείτε ιδίοις όμμασι το μέγεθος του ΑΙΣΧΟΥΣ:

«Τα βασικά σημεία του προσχεδίου

1. Το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και η συνέχιση του θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι μια διευθέτηση θα έχει θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ πρωτίστως θα ωφελήσει τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους, σεβόμενοι τις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, καθώς και τη ξεχωριστή ταυτότητα και ακεραιότητα αμφοτέρων, διασφαλίζοντας το κοινό τους μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να επαναρχίσουν δομημένες διαπραγματεύσεις, που θα είναι προσανατολισμένες στο να φέρουν αποτελέσματα. Όλα τα άλυτα βασικά ζητήματα θα είναι στο τραπέζι, και θα συζητηθούν αλληλένδετα. Οι ηγέτες θα έχουν ως στόχο την επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα.

3. Η διευθέτηση θα βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρος, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια διεθνή νομική προσωπικότητα και μια κυριαρχία, η οποία καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπό το Χάρτη του ΟΗΕ και η οποία πηγάζει ισομερώς από τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Θα υπάρχει μια ιθαγένεια της ενωμένης Κύπρου, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Όλοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι επίσης πολίτες είτε του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους είτε του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους. Αυτό το καθεστώς θα είναι εσωτερικό και θα συμπληρώνει και δεν θα αντικαθιστά με οποιοδήποτε τρόπο την ιθαγένεια της ενωμένης Κύπρου.

Οι εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς και τα παρόμοια θέματα που είναι σαφώς συναφή με τις καθορισμένες εξουσίες της, θα καθορίζονται από το σύνταγμα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα προνοεί επίσης ότι το κατάλοιπο εξουσίας θα ασκείται από τα συνιστώντα κράτη. Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και αμετάκλητα όλες τις εξουσίες τους, χωρίς επεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα επεμβαίνουν στους νόμους των συνιστώντων κρατών, που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιοτήτων των συνιστώντων κρατών, και οι νόμοι των συνιστώντων κρατών δεν θα επεμβαίνουν στους ομοσπονδιακούς νόμους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οποιαδήποτε διαφορά περί τούτου θα εκδικάζεται τελεσίδικα από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο. Καμιά από τις δυο πλευρές δεν θα μπορεί να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία επί της άλλης.

4. Η ενωμένη Κυπριακή ομοσπονδία θα προκύψει από τη διευθέτηση μετά την έγκριση της διευθέτησης από χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη Κυπριακή ομοσπονδία θα αποτελείται από δυο συνιστώντα κράτη. Η διζωνική,  δικοινοτική φύση της ομοσπονδίας και οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η ΕΕ θα διασφαλίζονται και θα γίνονται σεβαστές σε όλο το νησί. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα αποτελεί τον ανώτατο νόμο του νησιού και θα δεσμεύει όλες τις αρχές της ομοσπονδίας και των συνιστώντων κρατών. Η ένωση ολόκληρης ή μέρους της ομοσπονδίας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή οποιασδήποτε μορφής διχοτόμηση ή απόσχιση ή οποιαδήποτε άλλη μονομερής αλλαγή στην κατάσταση πραγμάτων θα απαγορεύεται.

5. Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αρχή πως τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα.

6. Οι διορισμένοι εκπρόσωποι έχουν πλήρη εξουσιοδότηση να συζητούν οποιοδήποτε θέμα σε οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να απολαμβάνουν παράλληλη πρόσβαση σε όλους τους εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη στη διαδικασία, όταν χρειάζεται. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντώνται όσο συχνά χρειάζεται. Διατηρούν την απόλυτη εξουσία λήψης αποφάσεων. Μόνο μια συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν ελεύθερα οι ηγέτες μπορεί να τεθεί σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Οποιασδήποτε μορφής επιδιαιτησία αποκλείεται.

7. Οι πλευρές θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των συνομιλιών. Δεσμεύονται να αποφύγουν το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών ή οποιαδήποτε αρνητικά δημόσια σχόλια σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. Επίσης δεσμεύονται στις προσπάθειες να εφαρμοστούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα δώσουν μια δυναμική ώθηση στην προοπτική για μια ενωμένη Κύπρο.»

Έτσι οι τούρκοι παίρνουν τα πάντα, χωρίς να δίδουν τίποτε πίσω. Ανοίγει για αυτούς η κερκόπορτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού θα έχουν ευρωβουλευτές, πριν ακόμα προχωρήσει η ένταξη της τουρκίας στην Ε.Ε. Το μόνο ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι ότι, όπως λέει το προσχέδιο, οι αποφάσεις των συνομιλιών θα τεθούν σε ξεχωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα, οπότε ο Λαός θα έχει την δυνατότητα να ακυρώσει για δεύτερη φορά τις μεθοδεύσεις των εθνοπροδοτών.

Βεβαίως οι πολιτικάντηδες που αγχώνονται και εντός του προσχεδίου για τις δημοκρατικές αρχές, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι παρόμοια σχέδια έχουν ήδη απορριφθεί από τον Λαό της Κύπρου, οπότε η δόλια επαναφορά τους συνιστά ύβρη για τις δημοκρατικές αρχές που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται. 

Ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος δήλωσε σχετικά με την συνάντηση Σαμαρά – Αναστασιάδη για το Κυπριακό: “Οι κοινές δηλώσεις Σαμαρά – Αναστασιάδη για το Κυπριακό προεξοφλούν μία ακόμη εθνική προδοσία. Με τις δηλώσεις τους όχι μόνο νομιμοποιούν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά ολοκληρώνουν αυτό που δεν κατάφεραν οι τούρκοι με τον “Αττίλα ΙΙ” το 1974. Η στάση τους πέρα από προδοτική συνιστά και ύβρι απέναντι στην μνήμη των Ηρώων της ΕΟΚΑ και της ΕΛΔΥΚ που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Μεγαλονήσου και την Ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nomimopoioun-ton-attila-oi-politikanthdes-samarobenizeloi-kai-ananstasiadhs#ixzz2sq7XEgPg

Comments Off on Σαμαροβενιζέλοι και Ανα(ν)στασιάδης νομιμοποιούν τον Αττίλα – Όλο το σχέδιο της ντροπής

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.