Σε παροξυσμό η Νέα Πασοκρατία φέρνει ευρωεκλογές με σταυρό για να σωθεί από το μαύρισμα…

Σε παροξυσμό η Νέα Πασοκρατία φέρνει ευρωεκλογές με σταυρό για να σωθεί από το μαύρισμα...

Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, οι ευρωεκλογές προσφέρουν στους πάσης φύσεως επιτηδείους πολιτικάντηδες (ειδικά στους αποτυχημένους…) μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σίγουρου βολέματος (βλέπετε τα λεφτά είναι πάρα πολλά και τα λοιπά προνόμια επίσης), αλλά και άκοπου και ανέξοδου, μιας και πρόκειται στην ουσία περί διορισμού. Επιπροσθέτως, οι Βρυξέλες είναι η καρδιά της Ευρώπης, κι ένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, οπότε οι «τυχεροί» έχουν και τη δυνατότητα να κάνουν εκεί επαφές ουσίας, που μπορεί –αν είναι καλά, πρόθυμα και υπάκουα παιδιά- να αποβούν πολύτιμες στην μετέπειτα πολιτική τους σταδιοδρομία.

Πάντα, λοιπόν, πριν από τις ευρωεκλογές, υπήρχε μεγάλο… στριμωξίδι για τις περιζήτητες θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο, γεγονός που προκαλούσε πονοκέφαλο στους αρχηγούς των κομμάτων, λόγω των πιέσεων που υφίσταντο (όχι μόνο από τους υποψηφίους, αλλά και από οργανωμένα συμφέροντα). Βέβαια, μέχρι και στις προηγούμενες ευρωεκλογές, οι εκλόγιμες θέσεις ήταν πολλές κι έτσι υπήρχαν περιθώρια για το βόλεμα αρκετών θεσιθήρων. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά για τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Μετά και την είσοδο της Κροατίας στην Ε.Ε., ο αριθμός των Ελλήνων ευρωβουλευτών μειώθηκε και το εκλογικό μέτρο έφτασε στο 4,75%! Ποσοστό απαγορευτικό για το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ (που δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 4% ούτε με σφαίρες…) και απογοητευτικό για την ΝΔ, η οποία με το 15% που αναμένεται να πιάσει θα εκλέξει μόνο τρεις.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγουν τις ασφυκτικές πιέσεις και την επακόλουθη γκρίνια των «κομμένων», ο φον Αντωνάκης και ο μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος, συναντήθηκαν χθες και αποφάσισαν, έτσι στα ξαφνικά, οι ευρωβουλευτές να αναδεικνύονται με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα. Επίσης, αποφάσισαν διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων που θα περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο από 21 σε 42, αριθμός ο οποίος συνιστά το ανώτατο όριο που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία.

Παράλληλα, με αυτό το κόλπο, θα υποχρεώσουν τους 42 υποψηφίους –οι οποίοι προφανώς θα προέρχονται απ’ όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας- να «τρέξουν» κατά την προεκλογική περίοδο, διότι οι «εθελοντές», οι νεολαίοι, κ.λπ., τους έχουν τελειώσει προ πολλού.

Τέλος, στην απόφαση αυτή υπάρχει και η εξής πονηρή σκέψη: η Χρυσή Αυγή δεν έχει πολλά «αναγνωρίσιμα» πρόσωπα, οπότε μπορεί να χάσει ψήφους από τις «προσωπικότητες» που θα ρίξουν στη μάχη τα κατεστημένα κόμματα. Αφελέστατη η σκέψη τους, γιατί η «αναγνωρισημότητα» μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ.   

Το ερώτημα είναι: μπορεί 42… κούκοι να φέρουν την (πολιτική) Άνοιξη στα τελειωμένα μαγαζάκια της συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας; Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο, οπότε αναμένεται να μείνει η Νέα Πασοκοκρατία με τον… κούκο στο χέρι!

Εθνικισμός. net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/se-parojusmo-h-nea-pasokratia-fernei-eurwekloges-me-stauro-gia-na-swthei-ap#ixzz2sqeRMGUu

Comments Off on Σε παροξυσμό η Νέα Πασοκρατία φέρνει ευρωεκλογές με σταυρό για να σωθεί από το μαύρισμα…

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.