Σκάνδαλο: Με εντολή Σαμαρά χαρίζουν 1,5 δισ. ευρώ στην γερμανική Hochtief

Παραθέτουμε και τα στοιχεία για την απαλλαγή της Hochtief από τον υπέρογκο χρέος της προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακόμη ένα σκάνδαλο που αγγίζει τα μεγέθη της Siemens απασχολεί και αηδιάζει τους Έλληνες. Φυσικά προσπάθησε να αποκρυφθεί εντέχνως από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις φυλλάδες μεγαλοεργολάβων. Χάρισαν μισό δισ. ευρώ στη Hochtief  από Φ.Π.Α. και πάνω από 1 δισ. εργοδοτικές εισφορές την ώρα που τα ταμεία καταρρέουν! Η γερμανική εταιρεία που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση δεκάδων έργων στην Ελλάδα, κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν απέδωσε ποτέ Φ.Π.Α. στο ελληνικό Δημόσιο από το 2001 και αρνείται να το κάνει ακόμη και τώρα. Επίσης η Hochtief δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η Ελληνική κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες διέγραψε το ποσό με τροπολογία που κατέθεσε λίγα μόλις λεπτά πριν τη λήξη της συζήτησης στη Βουλή, η οποία προφανώς και υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο δεν πήρε την δημοσιότητα που θα έπρεπε για να μην ενημερωθεί ο Έλληνας πολίτης για την κατάντια και την αισχρή διάκριση που έκανε το Ελληνικό κράτος τη στιγμή που οι ράμπο του Σ.Δ.Ο.Ε. “ξεζουμίζουν” οφειλέτες των 1.000 ευρώ και στέλνουν στη φυλακή Έλληνες πολίτες που βιώνουν καθημερινά τα τελευταία χρόνια την κρίση, που με δόλο η κυβέρνηση μας επέβαλε. Δυστυχώς, οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις εις βάρος των Ελλήνων συνεχίζονται χωρίς προφανή λόγο και αιτιολόγηση, την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος “πετάει” στην άκρη ολόκληρα δισεκατομμύρια πολυεθνικών και μεγαλοεργολάβων. 

Πηγή: xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/skandalo-me-entolh-samara-charizoun-miso-dis.-eurw-sthn-germanikh-hochtief#ixzz2wmMAfmDX

Comments Off on Σκάνδαλο: Με εντολή Σαμαρά χαρίζουν 1,5 δισ. ευρώ στην γερμανική Hochtief

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.