Σοκ και Δέος: Έφυγαν τρέχοντας για να σωθούν Βενιζέλος και Χαρδούβελης

Σοκ και Δέος: Έφυγαν τρέχοντας για να σωθούν Βενιζέλος και Χαρδούβελης

Ο Σαμαράς κρύφτηκε στο υπόγειο του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με το… συρτάρι του

Επιβάλλουν νέα «μνημονιακή καταιγίδα» για να διατηρηθούν στην εξουσία. Δύο ολόκληρες ώρες διήρκεσε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους ύστερα από τα αλλεπάλληλα τροϊκανά χαστούκια στο Παρίσι.

Τελικώς με την λήξη της συνάντησης, οι Βενιζέλος – Χαρδούβελης φύγανε τρέχοντας για να αποφύγουν να δώσουν δηλώσεις για το «βατερλώ» τους και οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να πάρουν ένα «πολλά γίνονται, πολλά γίνονται» από τον Χαρδούβελη που αποδείχτηκε πιο αργός από τον πολιτικό «ογκόλιθο» Βενιζέλο που είναι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις άτακτης φυγής.

Η τρόικα δεν ικανοποιείται με τις προτάσεις της κυβέρνησης να εφαρμοστούν τώρα μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και νέοι φόροι, απαιτώντας πολλά περισσότερα. Συγκεκριμένα απαιτούν πράγματα που η κυβέρνηση θα έπραττε μετά τις εκλογές, ήτοι νέο υψηλότερο ΦΠΑ, «τσεκούρι» στις συντάξεις και νέο χαμηλότερο μισθολόγιο. Στην ουσία δηλαδή οι δανειστές απαιτούν ένα νέο μνημόνιο με υψηλές εγγυήσεις και πολύ σκληρά μέτρα.

Η κυβέρνηση με την αινιγματική δήλωση Χαρδούβελη ότι «πολλά γίνονται», αλλά και την απροθυμία τους για δηλώσεις έδειξε πως θα συμφωνήσει στα πάντα, αρκεί οι τοκογλύφοι να τους δώσουν έστω και μία μέρα παραπάνω παραμονή στις καρέκλες και στη νομή της εξουσίας.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση: “Σαμαράς και Βενιζέλος τα έδωσαν όλα στους τοκογλύφους και οδηγούν τη χώρα στην απόλυτη εξαθλίωση. Άμεσα εθνικές εκλογές, να φύγουν τώρα οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι της ξενοκρατίας και να ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή, το μόνο πολιτικό κίνημα που αντιστέκεται.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sok-kai-deos-efugan-trechontas-gia-na-swthoun-benizelos-kai-chardoubelhs#ixzz3KO324nLs

Comments Off on Σοκ και Δέος: Έφυγαν τρέχοντας για να σωθούν Βενιζέλος και Χαρδούβελης

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.