Στήνουν σκηνικό τρόμου: Σε «κόκκινο συναγερμό» βάζουν τη χώρα για να περάσουν το τέταρτο μνημόνιο

 

Στήνουν σκηνικό τρόμου: Σε «κόκκινο συναγερμό» βάζουν τη χώρα για να περάσουν το τέταρτο μνημόνιο

Ρεπορτάζ επί των σχεδίων που αναπτύσσει το κυβερνητικό επιτελείο σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», τώρα που πλησιάζει η ώρα της κρίσεως.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ γίνονται συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Υπ. Εσωτερικών, Κουρουμπλή, του Υπ. ΠροΠο, Τόσκα, του Πάνου Καμμένου και φυσικά του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να καταστροθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσεως. Στις συσκέψεις αυτές συμμετέχουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών.

Η συζήτηση, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιστρέφεται γύρω από την εφαρμογή του άρθου 48 του Συντάγματος περί κηρύξεως της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας.

Ως εδώ το δημοσίευμα δεν μας λέει τίποτα το καινούργιο, αφού προ τριών μηνών αναφέραμε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής:

«Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία θα κηρυχθεί ο Νομός Αττικής, πολύ σύντομα θα επεκταθεί και σε ολόκληρη τη χώρα, αφού όπως λέει και πάλι ο Μουζάλας οι λαθρομετανάστες θα διαχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια, η οποία θα γεμίσει με Hot Spot.»

Και συνεχίζαμε αναλύοντας τις πρακτικές που ακολουθούνται σε μία «κατάσταση πολιορκίας και χαρακτηρίζαμε το σχέδιο της κυβερνήσεως ως «δικτατορία σταλινικού τύπου» που θα αφορά μονάχα τους Έλληνες πολίτες που αντιστέκονται.

Επιστρέφοντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας, το σχέδιο στο οποίο προσανατολίζονται οι συσκεπτόμενοι στο Μαξίμου είναι το ίδιο με το σχέδιο που είχαν καταστρώσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις το 2012 και προέβλεπε μέχρι και περικύκλωση των ΑΤΜ από τα ΜΑΤ. Συγκεριμένα, πρόκειται για το σχέδιο που αποκάλυψε στο βιβλίο του ο Προβόπουλος και αποκλήθηκε ως «σχέδιο Πικραμμένου».

Μπορεί, όμως, η Ελλάδα πλέον να φτάσει στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου; Προφανώς και όχι, αφού με συστηματικές προσπάθειες της κυβερνήσεως έχουμε τα εξής δεδομένα:

α) Τα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση από πλευράς διοικητικής μέριμνας, αφού δεν έχουν καύσιμα για περιπολίες. Επιπλέον οι σκηνές, τα τρόφιμα και τα λοιπά υλικά του στρατού έχουν ήδη τεθεί στην διάθεση των λαθρομεταναστών.

β) Ο ειδικός λογαριασμός για την κατάσταση πολιορκίας που βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη λεηλατηθεί από την «πρώτη φορά αριστερά» πάλι για τους λαθρομετανάστες.

γ) Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη των Hot Spot και την ψυχολογική υποστήριξη του Μουζάλα, ο οποίος μόνο στους αστυνομικούς ξεσπά όταν αυτοί κάνουν την δουλειά τους.

δ) Οι εκαντοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες (μην ακούτε τις ανοησίες ότι είναι μόνο 54.000) είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να πράξουν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα συνεχίσουν απλώς να συμπλέκονται μεταξύ τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στην χειρότερη θα συντείνουν ακόμα περισσότερο στην αποσταθεροποίηση της χώρας, δρώντας σαν τακτικός στρατός εντός των πυλών.

Είναι αδύνατη, λοιπόν, με όρους αριθμών η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας. Άλλωστε, δεν υπάρχει πολιορκία όταν ήδη ο εχθρός βρίσκεται εντός των πυλών και επίσης δεν υπάρχει πολιορκία όταν δεν έχεις ούτε τρόφιμα ή καύσιμα. Σε αυτές τις συνθήκες οι επιλογές είναι σαφείς: Κούγκι, Έξοδος Μεσολογγίου ή συνθηκολόγηση!

Επειδή, λοιπόν, ούτε ο Καμμένος είναι Σαμουήλ, ούτε ο Τσίπρας θυμίζει σε τίποτα τους Μεσολογγίτες, το σχέδιο Τσίπρα προστάζει την υπογραφή ενός ακόμα Μνημονίου. Το μόνο που ίσως καταφέρει είναι να απαιτηθεί και η υπογραφή Μητσοτάκη σε αυτό.

Αυτό που πραγματοποιείται στην ουσία είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις για την χάραξη της επικοινωνιακής πολιτικής και την καλλιέργεια της κινδυνολογίας. Μίας κινδυνολογίας που θα φτάσει σε απίστευτη ένταση μέχρι την υπογραφή του τέταρτου μνημονίου. Μίας κινδυνολογίας που έχει διπλό στόχο: Από την μία να εμφανίσει τους συριζαίους ως «ήρωες που έπεσαν στην μάχη» και να αναγκάσει τον Λαό να αποδεχτεί την περαιτέρω φτωχοποίησή του. Από την άλλη να πείσει τους βουλευτές της κυβέρνησης να ψηφίσουν το πακέτο μέτρων, αδιαφορώντας για το πως θα πάνε στις περιφέρειές τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-kokkino-sunagermo-bazoun-th-chwra-gia-na-perasoun-to-tetarto-mnhmonio#ixzz47VkRztkb

Comments Off on Στήνουν σκηνικό τρόμου: Σε «κόκκινο συναγερμό» βάζουν τη χώρα για να περάσουν το τέταρτο μνημόνιο

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.