Στα σκουπίδια το σήμα του Πασόκ – Τα αλλάζουν όλα για να πιάσουν το 3%

Η δημοφιλία ενός κόμμματος και συνεπαγωγικά το ποσοστό που αυτό αναμένει να λάβει σε μία εκλογική αναμέτρηση, εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την αναγνωρισιμότητα του ψηφοδελτίου του, όπως αυτό εκφράζεται από το σήμα και το όνομα κόμματος. Συνεπώς είναι υψηλό το ρίσκο της πτώσης της σημαίας ενός κόμματος, αφού μία τέτοια ενέργεια θα το έθετε σε ευθύ ανταγωνισμό με άλλα μη αναγνωρίσιμα κόμματα που παλεύουν για να φτάσουν το 1%.

Στο ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο και μετά συζητιέται εντόνως η προοπτική να κατέβουν στις εκλογές (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) με άλλο όνομα και χωρίς τον «ήλιο» του ΠΑΣΟΚ, που έχει μετατραπεί σε διαχρονικό σύμβολο της ρεμούλας, της μίζας και της κλεψιάς. Αυτό προφανώς και είναι μια καλή στρατηγική σκέψη του Βενιζέλου, αφού έτσι μπορεί κάποιος να μην τους καταλάβει και να τους ψηφίσει κατά λάθος. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, αυτό θα αφαιρέσει τους ενδοιασμούς από πολιτικούς απατεώνες άλλων χώρων, ώστε να στρατευτούν κάτω από τα πεσμένα λάβαρα του ΠΑΣΟΚ ή για να το πούμε όπως το γράφουν τα καθεστωτικά μέσα «αναζητείται και μια φόρμουλα για τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος, το οποίο θα κατέλθει ως κεντροαριστερός πόλος διεκδίκησης δήμων και περιφερειών ανά τη χώρα».

Πέραν όμως των «στρατηγημάτων» του Βενιζέλου, που έχουν μία κάποια αξία ως αστεία, γεννάται μία απορία αυθόρμητα. Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις χαλκευμένες δημοσκοπήσεις βρίσκεται πάνω από το 5% σταθερά, γεγονός που δεν συνάδει με την διάθεση Βενιζέλου να αναλάβει το ρίσκο να κονταροχτυπηθεί στα ίσια με κόμματα που κινούνται κάτω από την μονάδα. Συνεπώς ευκόλως εξάγεται το συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω από το 3% και σχεδιάζει μία επικοινωνιακή «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», για να εξαγνιστεί από τις. αμαρτίες του, μπας και το ψηφίσει κανένας και ξαναβρεθεί μέσα στην Βουλή.

Έτσι σχεδιάζουν ένα νέο όνομα που θα ενώσει όλα τα λαμόγια της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για να σβηστούν τα χρέη, υλικά και ηθικά, του ΠΑΣΟΚ προς τον Ελληνικό Λαό. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν οι πασόκοι, είτε βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ, είτε βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Ελληνικός Λαός έχει πάψει να διαθέτει «κοντή μνήμη» και θα τους… «επιβραβεύσει» αναλόγως στην κάλπη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sta-skoupidia-to-shma-tou-pasok-ta-allazoun-ola-gia-na-piasoun-to-3#.UjOfgMbIbSI#ixzz2eoo1Iph3

Comments Off on Στα σκουπίδια το σήμα του Πασόκ – Τα αλλάζουν όλα για να πιάσουν το 3%

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.