Στα «χέρια» της αστυνομίας σπείρα ανηλίκων

550_334_68413

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που κατηγορείται ότι διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια, κυλικεία, καταστήματα και διαμερίσματα στις περιοχές Αμαρουσίου και Πεντέλης. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., Τα μέλη της σπείρας παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε τρία άτομα Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι σε αντάλλαγμα τους προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες.

f2

Η αστυνομία συνέλαβε στο Μαρούσι και τους 3 Αλβανούς ηλικίας 18, 36 και 53 ετών που προμήθευαν τα μέλη της σπείρας με ναρκωτικά.

f1

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 10 συλληφθέντες- εκ των οποίων οι οκτώ είναι ανήλικοι ηλικίας 15 έως 17 ετών και οι άλλοι δύο 19 ετών- είχαν συστήσει συμμορία η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε διαρρήξεις σε γραφεία και κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων, κυλικεία Γυμναστηρίων και Κοιμητηρίων, καταστήματα και διαμερίσματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα.

f3

Οι δράστες εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα από μηχανήματα αυτόματων πωλητών και άλλα αντικείμενα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις κατοικίες των τριών συλληφθέντων αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ναρκωτικές ουσίες
• Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καμουφλαρισμένη σε ποντίκι Η/Υ.
• Τηλεοράσεις.
• Ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
• Ρολόγια.
• Ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει διαπράξει στις περιοχές Αμαρουσίου και Πεντέλης 19 κλοπές.
Οι συλληφθέντες εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΠΗΓΗ

Comments Off on Στα «χέρια» της αστυνομίας σπείρα ανηλίκων

Filed under ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Comments are closed.