Στα χνάρια του «συνωστισμού» της Ρεπούση η Αγγελοπούλου: «Στην Μικρά Ασία έγινε ανθρωπιστική καταστροφή»

Στα χνάρια του «συνωστισμού» της Ρεπούση η Αγγελοπούλου: «Στην Μικρά Ασία έγινε ανθρωπιστική καταστροφή»

Επαναφέροντας στην μνήμη μας την αλησμόνητη δήλωση της Μαρίας Ρεπούση περί «συνωστισμού» στην Σμύρνη το 1922, η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μιλώντας στην πρώτη Ολομέλεια της επιτροπής προέβη σε μια εθνική απρέπεια, λέγοντας συγκεκριμένα: «Είμαι βέβαιη πως πολλοί στην Ελλάδα και αλλού θα ήθελαν να μάθουν και μερικές ιστορίες για την Ιστορία. Για αυτά τα 200 χρόνια, που είναι τόσο πολλά, αλλά και πάλι είναι λιγότερα από τα γεγονότα. Εμφύλιοι, διχασμοί, η ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού, θηριωδίες από τον ναζισμό, θηριωδίες και μεταξύ μας, χούντα, Κυπριακό, κρίση».

Μπορεί η κυρία Αγγελοπούλου να είναι «επώνυμη» και να διαθέτει πακτωλό χρημάτων, αλλά είναι προφανές ότι δεν διαθέτει Εθνική Παιδεία. Με την έκφραση «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού» η Αγγελοπούλου υποβίβασε λεκτικά τις ατέλειωτες σφαγές του Μικρασιατικού Ελληνισμού, την Γενοκτονία των Ποντίων, τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων από την Πατρογονική Γη τους.

Η Σμύρνη, ο Πόντος, όλες οι περιοχές του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, δεν πλημμύρισαν από νεροποντή, ούτε καταστράφηκαν από χιονόπτωση. Είναι τουλάχιστον ατυχής η συγκεκριμένη έκφραση, η οποία ουσιαστικά χαϊδεύει τους τούρκους σφαγείς των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς βεβαίως και τον αιμοδιψή επικεφαλής τους Μουσταφά Κεμάλ. Γι’ αυτό, λοιπόν, λέμε ότι η «ανθρωπιστική καταστροφή» της Αγγελοπούλου δεν διαφέρει, επί της ουσίας, απ’ τον «συνωστισμό» της Ρεπούση. Ο εθνομηδενιστικός κοσμοπολιτισμός και η ανθελληνική παραχάραξη της ιστορίας σε νέα έκδοση…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Στα χνάρια του «συνωστισμού» της Ρεπούση η Αγγελοπούλου: «Στην Μικρά Ασία έγινε ανθρωπιστική καταστροφή»