ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΡΑΞΗΣ! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΡΑΞΗΣ!

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

Η Ευρώπη παραμένει στρατιωτικά ανύπαρκτη και έρχεται ο Μητσοτάκης να μας ισχυριστεί ότι σε περίπτωση σύρραξης με τον Τούρκο η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό μας αλλά γνωρίζουμε ότι η ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης η Γερμανία κάνει σοβαρές business με τον Τούρκο!

Το μόνο που ενδιαφέρει την Γαλλία αυτήν την στιγμή είναι να μην υπάρξει σύρραξη με την Ρωσία διότι η Γαλλία έμεινε μόνη στην Ευρώπη και φυσικά αδυνατεί να αντιμετωπίσει μια πανίσχυρη στρατιωτικά Ρωσία!

Οι Η.Π.Α από την άλλη έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την Κίνα και τα πράγματα για την Ευρώπη φαίνονται δυσοίωνα, γι ‘ αυτό και ο Τούρκος αλωνίζει την Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Αμύνης στο Euractiv Γαλλίας, η υφαλοκρηπίδα, ακόμη και μετά την οριοθέτησή της και η ΑΟΖ ακόμη και μετά την ανακήρυξη και οριοθέτησή της δεν συνιστούν «επικράτεια» στην οποία ασκείται εθνική κυριαρχία, αλλά ζώνες στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα και ως εκ τούτου ΔΕΝ καλύπτονται από την συμφωνία:

«Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.Η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) δεν θεωρείται μέρος της επικράτειας ενός κράτους, ιδίως από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (γνωστή ως Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ), της οποίας Γαλλία και Ελλάδα αποτελούν μέρη».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/…/blog-post

Comments Off on ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.