Στη δημοσιότητα τα προσωπικά δεδομένα όσων γράφουν ρατσιστικά μηνύματα στο Twitter, στη Γαλλία

twitter

Το πλημμελειοδικείο του Παρισιού έδωσε σήμερα εντολή στο Twitter να κοινοποιεί τα δεδομένα που θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση όσων αναρτούν ρατσιστικά ή αντισημιτικά μηνύματα στον ιστότοπο.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει η Ένωση Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας (UEJF) και πολλές άλλες οργανώσεις, μετά την μετάδοση τον Οκτώβριο αντισημιτικών “τουίτ” στα οποία χρησιμοποιούνταν ετικέτες που αποδίδονται “ένας καλός εβραίος” και “ένας νεκρός εβραίος” (#unbonjuif και #unjuifmort).

Ο αμερικανικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης απέσυρε τα επίμαχα αυτά μηνύματα, αλλά η συζήτηση γύρω από το θέμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση κι άλλων “τουίτ” με την ετικέτα “ένας καλός μαύρος” (#unbonnoir), η οποία στις αρχές του Ιανουαρίου μετατράπηκε σε “αν ήμουν Ναζί” (#siJetaisNazi).

Οι οργανώσεις ζητούσαν να τους δοθούν δεδομένα που θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντακτών επίμαχων μηνυμάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άσκηση δίωξης εναντίον τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επίσης ήθελαν να υπάρξει ένας επαρκής μηχανισμός που θα επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης το αθέμιτο περιεχόμενο μηνυμάτων, για τα οποία μπορεί να χρειάζεται να υπάρξει “απολογία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους”.

Η δικαιοσύνη αποδέχθηκε και αυτό το αίτημα, δίνοντας εντολή στον αμερικανικό ιστότοπο “να θέσει σε ισχύ στο πλαίσιο της γαλλικής πλατφόρμας” έναν μηχανισμό “ορατό και με εύκολη πρόσβαση”.

ΠΗΓΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε το κυνήγι μαγισσών καλά κρατεί ακόμη και στον 21ο αιώνα! Ρουφιανομάγαζα, καρφώνουν, στον περιούσιο λαό, όποιον τολμήσει και εκφράσει διαφορετική άποψη από αυτήν, που έχουν επιβάλλει, στοχοποιώντας τους, όχι φυσικά μονάχα για να τους ασκηθεί εναντίον τους δίωξη ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως ισχυρίζονται…

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

 

 

Comments Off on Στη δημοσιότητα τα προσωπικά δεδομένα όσων γράφουν ρατσιστικά μηνύματα στο Twitter, στη Γαλλία

Filed under Διεθνή

Comments are closed.