Στη ΝΔ νομίζουν ότι θα γλιτώσουν με τη μεταφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τα άσχημα νέα για τη ΝΔ, τα οποία έρχονται τόσο δημοσκοπικά αλλά πολύ περισσότερο από τις διαθέσεις της Κοινωνίας, έχουν οδηγήσει τους διαχειριστές της σε σκέψεις πανικού για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Η πολιτική της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς αποδεικνύεται καταστροφική για τη ΝΔ, καθώς βλέπει τα ποσοστά της να συρρικνώνονται. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια γύρω από τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, τα οποία έχουν ως εξής:

α) Διπλές κάλπες τον Μάιο, τόσο για ευρωεκλογές όσο και για εθνικές εκλογές, με τις δημοτικές να μεταφέρονται για τον Οκτώβριο.

β)  Μόνο ευρωεκλογές τον Μάιο.

γ) Τριπλές εκλογές τον Μάιο.

«Τροφή» στα παραπάνω σενάρια δίνει και η στάση αρκετών βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι εκφράστηκαν ανοιχτά υπέρ της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Οκτώβριο. Με πρόσχημα την «αντιμετώπιση χωροταξικών δυσλειτουργιών σε δήμους», οι βουλευτές αυτοί βρήκαν «πάτημα» για να ζητήσουν μεταφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος δήλωσαν ότι «δεν χάθηκε ο κόσμος», εννοώντας την αλλαγή στην ημερομηνία εκλογών, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης με την σειρά του δήλωσε ότι με την προοπτική του Οκτωβρίου συμφωνούν οι περισσότεροι δήμαρχοι.

Είναι φανερό ότι στη ΝΔ τρέμουν την επερχόμενη συντριβή, γι αυτό και κάνουν τις απίθανες αυτές προτάσεις. Όταν, μάλιστα, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το «αφετηριακό ποσοστό» της ΝΔ είναι το 18% των εκλογών του Μαΐου του 2012 και όχι το «πολιτικό» 29% του Ιουνίου, καταλαβαίνετε για το πόσο μεγάλη κατρακύλα έχει πάρει το κόμμα του, για λίγο ακόμη αρχηγού του, Σαμαρά. Όσες αλχημείες κι αν επιχειρήσουν η συντριβή της ΝΔ είναι αναπόφευκτη. Ακόμη και το 18% αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για το ολοένα και πιο πολύ βυθιζόμενο ναυάγιο της ΝΔ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/panikos-sth-nd.-skeftontai-metafora-twn-autodioikhtikwn-eklogwn#ixzz2rFEHL0Ls

Comments Off on Στη ΝΔ νομίζουν ότι θα γλιτώσουν με τη μεταφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.