Στο πλευρό της Χρυσής Αυγής Εθνικιστές από Ουγγαρία και Λετονία

Σε κίνηση συμπαράστασης στη Χρυσή Αυγή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πανό έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στην Βουδαπέστη προχώρησαν μέλη της Εθνικιστικής Κίνησης “Ουγγρική Αυγή” στις 20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για Ούγγρους συναγωνιστές- που επέκριναν σκληρά το Jobbik διότι δεν πήρε θέση υπέρ της Χρυσής Αυγής- και οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως πρότυπο για όλη την Ευρώπη την Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που αντέγραψαν και το όνομα. Η συγκεκριμένη Κίνηση επιδιώκει άμεσα να πάρει και την μορφή κόμματος, αν τους επιτραπεί από το πολιτικό κατεστημένο, το οποίο ήδη τους πολεμά σκληρά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και επέδωσαν στην Πρεσβεία αναφέρουν τα εξής: «Σταματήστε το κυνήγι μαγισσών – Η πολιτική κίνηση “Ουγγρική Αυγή” δηλώνει απόλυτη αλληλεγγύη στα μέλη, τους υποστηρικτές και στα συλληφθέντα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τις αρχές άμεσα να αποφυλακίσουν όλα τα μέλη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς είναι προφανές ότι οι αποδιδόμενες κατηγορίες είναι κατασκευασμένες. Πρόκειται για ένα κυνήγι μαγισσών που εκπορεύεται από αντιευρωπαϊκά και αντιχριστιανικά ξένα λόμπυ.

Οι υποστηρικτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι άριστοι πατριώτες, οι οποίοι υπερασπίζονται την Πατρίδα και τον Πολιτισμό τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς. Η Ήπειρός μας υποφέρει από βαθιά κοινωνική και ηθική κρίση. Τέτοιες παράνομες  πράξεις κυβερνήσεων το μόνο που κάνουν είναι βαθαίνουν ακόμη περισσότερο αυτή την κρίση».

Λευτεριά στους Έλληνες πολιτικούς κρατούμενους – Λευτεριά στην Χρυσή Αυγή

Αντρέας Κίσκεργκεϊγ
«Ουγγρική Αυγή (Magyar Hajnal Mozgalom)»
Βουδαπέστη 20/10/2013

Παράλληλα, στις 18 Οκτώβριου 2013, μέλη της Λετονικής εθνικιστικής οργάνωσης Gustava Celmina centrs, καθώς και ανένταχτοι Λετονοί εθνικιστές συγκεντρώθηκαν έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρίγα για να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς το διωκόμενο ελληνικό κόμμα “Χρυσή Αυγή” και να παραδώσουν μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρέσβη της Ελλάδας.

Το Gustava Celmina centrs (GCC) είναι ένας Λετονικό εθνικιστικό κίνημα που βασίζεται σε ιδέες των Perkonkrusts που ιδρύθηκε το 1933. Το GCC πρόσφατα αναγκάστηκε να αλλάξει τον ηγέτη του, καθώς ο προηγούμενος είχε κατηγορηθεί ψευδώς για το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων και βρίσκεται υπό έρευνα και αποκλεισμένο από κάθε πολιτική δραστηριότητα.

Ρίγα,18 Οκτωβρίου 2013   

Ανοιχτή επιστολή στον Έλληνα πρεσβευτή στην Ρίγα και τον Ελληνικό λαό

Σχετικά με την δίωξη του πολιτικού κόμματος “Χρυσή Αυγή” από την Ελληνική κυβέρνηση που ξεκίνησε την 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική κυβέρνηση διέταξε την σύλληψη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και την καταδίωξη των υποστηρικτών του κόμματος, εξισώνοντας το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με εγκληματική οργάνωση, πράξη η οποία ήταν μια παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας. Επιπλέον, οι συλλήψεις νόμιμα εκλεγμένων βουλευτών, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, βασισμένες μόνο σε υποθέσεις, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ελευθερία του Ελληνικού λαού, στο δικαίωμα της έκφρασης, της σκέψης και της δράσης της πραγματικής ελευθερίας.

Πιστεύουμε ότι η πραγματική αιτία της δίωξης της Χρυσής Αυγής οφείλεται στην αύξηση της δημοτικότητάς της μεταξύ του ελληνικού λαού, (σήμερα περίπου 30%). Δεν είναι μυστικό ότι η Χρυσή Αυγή, είναι ένα ενεργό κόμμα της αντιπολίτευσης, που αντιτίθεται  με την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, οπού η πραγματική δύναμη δεν ανήκει πλέον στον ελληνικό λαό, αλλά και σε διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς.

Εμείς οι Λετονοί εθνικιστές απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και το τέλος στην δίωξη των μελών και των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Αν η Ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί τόσο για την υποτιθέμενη απειλή για τη δημοκρατία, όπου μία από τις θεμελιώδεις αρχές της, είναι η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία της γνώμης, τότε στο όνομα της δημοκρατίας οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους στις νόμιμες κοινοβουλευτικές και δημοτικές εκλογές, παρά να σπεύδει να εκπληρώσει τις εντολές των ξένων οργανώσεων, για να τις επιβάλει με ισχύ έναντι των ανταγωνιστών της.

Αντί να υπακούει τους διεθνείς τοκογλύφους και να επιβάλει την ύφεση στον λαό της, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει να σκέφτεται τους ανθρώπους της και την διατήρηση της εθνικής της κυριαρχίας, εμποδίζοντας την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας σε ξένες εταιρείες που υπονομεύουν τα θεμέλια του έθνους-κράτους και είναι ένας από τους στόχους των διεθνών δανειστών. Γνωρίζουμε ότι η φωνή μας ως Λετονών, και ιδιαίτερα ως Λετονών εθνικιστών, σε διεθνές επίπεδο, έχει μικρό απόηχο, αλλά σας παροτρύνουμε να την ακούσετε.

Το χάος, το οποίο έχει κυριεύσει την Ευρώπη, καθώς όλες οι αληθινές ευρωπαϊκές αξίες καταστρέφονται, δεν θα συνεχιστεί επ’ άπειρον. Πολλά ευρωπαϊκά έθνη βιώνουν την αναζωπύρωση της εθνικής συνείδησης και τα εθνικιστικά  κινήματα αυξάνονται σε ισχύ και αριθμούς, επειδή οι άνθρωποι διψούν για τις αληθινές αξίες και την επαναφορά της φυσική τάξης των πραγμάτων. Σκεφτείτε την κατάσταση, στην οποία θα βρεθείτε όταν οι εθνικιστές λάβουν τη νόμιμη θέση τους στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Κανένα έγκλημα που διαπράττετε εναντίον του ίδιου του λαού της χώρας σας, δεν έχει ημερομηνία λήξης γιατί τίποτα δεν πρόκειται να συγχωρεθεί και να ξεχαστεί…

Με εκτίμηση,
Egijs Hofmanis, ηγέτης της Gustavs Celmins Center και ανένταχτοι Λετονoί εθνικιστές

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sto-pleuro-ths-chrushs-aughs-ethnikistes-apo-thn-ouggaria-fwtoreportaz#ixzz2j9eFcJSf

Comments Off on Στο πλευρό της Χρυσής Αυγής Εθνικιστές από Ουγγαρία και Λετονία

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.