Συγκρούσεις στην Αυστρία μεταξύ “Γκρίζων Λύκων” και Αστυνομίας

Συγκρούσεις στην Αυστρία μεταξύ “Γκρίζων Λύκων” και Αστυνομίας

Βίαια επεισόδια στην Βιέννη μεταξύ ”Γκρίζων Λύκων’’, που κάνουν συνεχόμενες επιθέσεις κατά Κούρδων και της Αυστριακής αστυνομίας.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες όταν σε διαδήλωση υψώθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης μια σημαία του PKK του Κουρδικού κόμματος της Τουρκίας. Αυτό εξαγρίωσε τους οπαδούς των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι επιτέθηκαν στην πορεία και κατάφεραν να τη διαλύσουν. Την επόμενη μέρα διάφορες οργανώσεις διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Γκρίζων Λύκων. Αλλά εμφανίστηκαν και πάλι εκατοντάδες υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων, πολύ περισσότεροι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι ξανά επιτέθηκαν στην πορεία, αναγκάζοντας το πλήθος να υποχωρήσει.

Στην συνέχεια οι Γκρίζοι Λύκοι «βομβάρδισαν» γραφεία Κούρδων με πυροτεχνήματα, ενώ προσπάθησαν να πυρπολήσουν το κτήριο που στεγάζονται. Σημειώνεται ότι η Αυστρία έχει θέσει εκτός νόμου την τουρκική εθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων από το Φεβρουάριο του 2019 – μαζί και τη χαρακτηριστική χειρονομία τους, την υψωμένη γροθιά με προτεταμένο δείκτη και μικρό δάχτυλο.

Οι Κούρδοι πέρασαν στην αντεπίθεση καίγοντας τουρκικές σημαίες, ενώ με εντολή Κουρτς, οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν με βίαιο τρόπο στους Τούρκους και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις. 

Αυτές οι εικόνες εξόργισαν την Άγκυρα και σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ θα καλέσουν για εξηγήσεις τον Αυστριακό Πρέσβη, ενώ σκέφτονται ακόμα και την απέλασή του!

1 Comment

Filed under Διεθνή

One Response to Συγκρούσεις στην Αυστρία μεταξύ “Γκρίζων Λύκων” και Αστυνομίας