Συγκυβέρνηση και τρόικα απομυζούν του Έλληνες – 400 ευρώ επιπλέον φόροι για το 2014!

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα του μνημονίου, η τρόικα συνεχίζει να δίνει τις ρητές εντολές της για περαιτέρω αύξηση των φόρων και εξαθλίωση του Έλληνα φορολογούμενου.

Πάνω από 3.400 ευρώ κατά μέσο θα κληθούν να πληρώσουν για άμεσους φόρους το 2014 οι 5.725.000 φορολογούμενοι, με βάση το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί στην τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα. Σε σχέση με φέτος δηλαδή θα πληρώσουν και 400 ευρώ περισσότερα για φόρους και χαράτσια που έχουν εμπνευστεί κυβέρνηση και τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού έχει τεθεί ο στόχος να εισπραχθούν 19,5 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους εισοδήματος και περιουσίας (δηλαδή φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και χαράτσια στα ακίνητα κλπ ) έναντι 17,5 δισ. που αναμένεται να εισπραχτούν φέτος. Και αυτό χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για να κλείσει τυχόν «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού.

Οι αυξημένοι φόροι επιδιώκεται να εισπραχθούν με ανατροπή του ισχύοντος φορολογικού συστήματος, αφού από το 2014:

  • καταργείται η κλίμακα στην φορολογία εισοδήματος που ισχύει σήμερα για όλα τα φυσικά πρόσωπα
  • εισάγεται ένα νέο σύστημα, τεσσάρων ταχυτήτων, με το οποίο φορολογούμενοι με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα και την ίδια οικογενειακή κατάσταση θα πληρώνουν διαφορετικούς φόρους, αναλόγως της προέλευσης των εισοδημάτων τους.
  • οι φόροι στο νέο φορολογικό καθορίζονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος.

Με το νέο σύστημα, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες και εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με προστατευόμενα τέκνα Έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους θα πληρώνουν φόρο με συντελεστές 26% έως και 40%, ενώ εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 9.550 ευρώ και βαρύνονται με 1 ή περισσότερα τέκνα, θα πληρώνουν σημαντικά αυξημένους φόρους από το 2014. Το 2014 οι φόροι για τα εισοδήματα του 2013 θα εκκαθαριστούν χωρίς αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που αν τα έσοδα προέρχονται από την ατομική άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, από γεωργική δραστηριότητα και από την εκμετάλλευση ακινήτων. Τα έσοδα αυτά φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ με συντελεστές που ξεκινούν από 26%, 13% και 10% αντίστοιχα. Από το 2014 και μετά ο χαμηλός συντελεστής 10% για τα ενοίκια θα αυξηθεί, μάλιστα, στο 11%, για έσοδα έως 12.000 ετησίως.

Με λίγα λόγια, οι ξένοι και εγχώριοι τοκογλύφοι δεν διστάζουν να αρπάξουν ακόμα και από τα πενιχρά έσοδα του Έλληνα πολίτη. Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη στη χώρα, κάτι που επιβεβαιώνει τα ψέμματα του Σαμαρά. Το σχέδιο για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδος προχωράει με συνεργάτη την τραγική συγκυβέρνηση. Επιτακτική ανάγκη είναι η καταγγελία του μνημονίου και η διαγραφή του παράνομου χρέους που έχουν επιβάλλει στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-afaimajh-tou-ellhna-apo-thn-troika-400-eurw-epipleon-foroi-gia-to-2014#.UjX-vcbIbSI#ixzz2ezKbOaQr

Comments Off on Συγκυβέρνηση και τρόικα απομυζούν του Έλληνες – 400 ευρώ επιπλέον φόροι για το 2014!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.