Συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία Σιωνιστών και ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία Σιωνιστών και ΣΥΡΙΖΑ

Με το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου συναντήθηκε ακόμη μια φορά αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Μάλιστα το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ «για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού» την Νοεμβρίου φιλοξενεί με περηφάνια στην ιστοσελίδα του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

Το παραθέτουμε αυτούσιο: «Την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση του πογκρόμ των Εβραίων που οργανώθηκε στη ναζιστική Γερμανία του 1938, η Θεματική Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και τη Συναγωγή Αθηνών. Η τραγική αυτή επέτειος ήταν η απαρχή του εβραϊκού Ολοκαυτώματος και έμεινε στην ιστορία ως Νύχτα των Κρυστάλλων. Ήταν όμως και ο προάγγελος της φρίκης, που θα ζούσε ολόκληρη η ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, ως ακραία έκφραση κτηνώδους ρατσισμού, αλλά και τα εκατομμύρια των νεκρών όλου του πλανήτη σε εκείνο τον πόλεμο, είναι τα άσβεστα σημάδια που οδηγούν τα βήματα κάθε δημοκρατικού και ελεύθερου ανθρώπου σε έναν διαρκή αγώνα για μιαν ειρηνική πορεία της ανθρωπότητας, μακριά από τους βρικόλακες του ναζισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον υπεύθυνο της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, βουλευτή Α’ Θεσ/νίκης, Γιάννη Αμανατίδη, το συντονιστή της Θεματικής, Μάκη Λυκόπουλο, τον επιστημονικό της συνεργάτη Στάθη Λιάντη και το μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Μπουγελέκα, συναντήθηκε με το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. Στη συνάντηση, όπου παρέστησαν και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, καθώς και η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου, υπήρξε εμβάθυνση- σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης των δύο μερών-της ενημέρωσης για τα ζητήματα που απασχολούν την Ισραηλιτική Κοινότητα στην Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης. Εκφράστηκε, τέλος, η διάθεση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν το διάλογο με στόχο την αλληλοενημέρωση και αλληλοκατανόηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Από το καλοκαίρι είναι η δεύτερη φορά που επίσημα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ συναντιέται με το προεδρείο του ΚΙΣ και μάλιστα όπως μας ενημερώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορηματικά κιόλας «.. θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης. Εκφράστηκε, τέλος, η διάθεση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν το διάλογο με στόχο την αλληλοενημέρωση και αλληλοκατανόηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Όταν λέμε ιστορική μνήμη μην πάει φυσικά ο νους σας σε τίποτα θηριωδίες ή γενοκτονίες κατά του Ελληνισμού. Μία είναι ιστορία που τους καίει από κοινού: Μην τυχόν και κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει ότι 6.000.000 εβραίοι θανατώθηκαν από τους ναζί. Όλα τ’ άλλα, ειδικά αν πρόκειται και για θύματα Έλληνες μπορούν να περιμένουν. Είμαστε περίεργοι στις συναντήσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανθρωπιστές του με τους Σιωνιστές συζητάνε και για τις σφαγές αμάχων και παιδιών στην Παλαιστίνη από τους Ισραηλινούς; Έχουν μήπως σκοπό να αναδείξουν και αυτή την ιστορική μνήμη; Μήπως συζητάνε για το ρόλο των διεθνών τοκογλύφων στην υποδούλωση της Ελλάδας μέσω των Μνημονίων;

Γιατί κάτι μας λέει ότι «ο διάλογος με στόχο την αλληλοενημέρωση και αλληλοκατανόηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος» περιορίζεται σε θέματα που αφορούν της συμμαχία τους για τον πόλεμο στην Χρυσή Αυγή, στην μόνη αδούλωτη πολιτική δύναμη, καθώς και στο πώς θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων; Ποιο είναι αυτό το κάτι; Μα η αμείλικτη πραγματικότητα των γεγονότων των τελευταίων μηνών….

Υ.Γ: Οι «σύντροφοι της επαναστατικής αριστεράς» με τα αμπέχωνα και τα παλαιστινιακά μαντήλια θα βγάλουν ανακοίνωση για την σειρά συναντήσεων με το ΚΙΣ;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/agasth-sunergasia-siwnistwn-kai-suriza#ixzz2kYrDtfbf

Comments Off on Συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία Σιωνιστών και ΣΥΡΙΖΑ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.