Συνεχίζεται η καταλήστευση των Ελλήνων

troika__article

 

Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΔΟΥ από όπου το Δημόσιο αναμένει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ για φέτος και 2,74 δισ. ευρώ μέχρι και το τέλος του 2016. Επίσης τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η αποπληρωμή των δόσεων για το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων, από το οποίο το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει επίσης σε 7 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

Ειδικό Τέλος

Το «Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων» του έτους 2013 θα κληθούν να το πληρώσουν περίπου 5.000.000 νοικοκυριά που εμφανίζονται να κατέχουν κάποιου είδους ακίνητη περιουσία. Το «χαράτσι» του 2013 θα υπολογιστεί με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές που ίσχυσαν το 2011 και το 2012 αλλά θα μειώνεται εκ των υστέρων κατά 15%. Εξαιρούνται του τέλους μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ή στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, ή στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερησίων εφημερίδων ή τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης και κατά την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει το τέλος είχαν μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τον Ιούλιο αναμένονται να καταφτάσουν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ για το έτος 2012, ενώ από 1η Ιουνίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση της «ύστατης ευκαιρίας» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ΔΟΥ. Υπενθυμίζεται ότι με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν με την τρόικα η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους που έχουν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Έρχονται συνεχώς νέοι φόροι για τον Έλληνα πολίτη. Οι τοκογλύφοι επιμένουν στην εφαρμογή του εθνοκτόνου μνημονίου μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η καταγγελία της μνημονιακής πολιτικής και η κατάργηση των αιματηρών μέτρων που οδηγούν στην ύφεση, την ανεργία και την εξόντωση των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunechizetai-h-katalhsteush-twn-ellhnwn#.UYfgG7WePRM#ixzz2SX4cFCoy

Comments Off on Συνεχίζεται η καταλήστευση των Ελλήνων

Filed under Οικονομία

Comments are closed.