Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στην Παλαιστίνη: 48 νεκροί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Τρεις ακόμη Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Πιο συγκεκριμένα, δύο Παλαιστίνιοι που εισχώρησαν στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, ανακοίνωσε την Κυριακή ο στρατός, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε έναν Παλαιστίνιο σε παρόμοιο περιστατικό στη μεθόριο. Μόλις εισήλθαν σε ισραηλινό έδαφος, οι δύο Παλαιστίνιοι πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς την πλευρά των στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ προς τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Λίγο νωρίτερα, σε ανάλογο περιστατικό, ένας Παλαιστίνιος που επιχειρούσε να εισχωρήσει στο Ισραήλ από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έπεσε νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, ενώ ένας ακόμη Παλαιστίνιος συνελήφθη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, στρατιώτες εντόπισαν τους δύο Παλαιστίνιους την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στο Ισραήλ και να κάνουν δολιοφθορά στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον έναν από τους δύο, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη.

Οι τρεις αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε 48 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών από την έναρξη, στις 30 Μαρτίου, του μαζικού παλαιστινιακού κινήματος διαμαρτυρίας που ονομάζεται “Πορεία της Επιστροφής” κοντά στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

Περισσότεροι από 1.500 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματιστεί μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας “Πορεία της Επιστροφής”. Κανένας Ισραηλινός δεν έχει τραυματιστεί. Η “Πορεία της Επιστροφής” διεκδικεί το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στη γη τους από την οποία εκδιώχθηκαν ή διέφυγαν κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι μετείχαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής κατά μήκος του τείχους. Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας, ενώ ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

Εννοείται ότι αυτή η συνεχιζόμενη δολοφονική διάθεση εναντίον των Παλαιστινίων στην σκλαβωμένη πατρίδα τους από τον ισραηλινό στρατό κατοχής δεν δημιουργεί καμία διάθεση παρέμβασης ή αρθρογραφίας από τους εν Ελλάδι υποστηρικτές του σιωνισμού, οι οποίοι εάν πουν ή γράψουν κάτι για το συγκεκριμένο θέμα αυτό θα συμβεί μόνο και μόνο για να καταγγείλουν τον… αντισημιτισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-loutro-aimatos-sthn-katechomenh-palaistinh.-alloi-treis-nekroi-palaisti#ixzz5EHzmvH7a

Comments Off on Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στην Παλαιστίνη: 48 νεκροί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Filed under Διεθνή

Comments are closed.