Συνεχίζουν να μπαίνουν λαθρομετανάστες από τον Έβρο

Συνεχίζουν να μπαίνουν λαθρομετανάστες από τον Έβρο

Στον Έβρο με τον δήθεν “πόλεμο” που έγινε εκεί και αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παίχτηκε ένα μεγάλο παιχνίδι προπαγάνδας. Όμως λαθρομετανάστες συνεχίζουν να μπαίνουν από τον Έβρο και μάλιστα από το βόρειο τμήμα του και σύμφωνα με τις αρχές αυτοί κρύβονται σε χωριά μουσουλμάνων.

Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες πέρασαν από τον Έβρο 60 άτομα και όπως γράφουν τα τοπικά μέσα τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μία μεγάλη αύξηση στις λαθρομεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Την 1η Σεπτεμβρίου πέρασαν συνολικά τα σύνορα από τον Έβρο 31 άτομα και μία ημέρα πριν, στις 31 Αυγούστου από 29 άτομα.

Το παραπάνω αφορά αυτούς που συλλαμβάνονται κοντά στον Έβρο, γιατί οι περισσότεροι βρίσκουν τρόπο και προχωρούν νότια. Όπως οι 20 λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν μεταξύ Καβάλας-Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, είκοσι λαθρομετανάστες μετέφερε με ενοικιαζόμενο φορτηγό 39χρονος Τσέχος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από αστυνομική κινητοποίηση στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ασπροβάλτας. Όπως έγινε γνωστό, οι λαθρομετανάστες είναι την Συρία, έτσι δήλωσαν (…) και την Σομαλία (λίγο δύσκολο να δηλώσουν και αυτοί… Σύριοι!), ενώ κατά τους ελέγχους προέκυψε ότι δεν διέθεταν έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Αυτοί από που είχαν μπει στην Ελλάδα; Από τον Έβρο φυσικά…

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Συνεχίζουν να μπαίνουν λαθρομετανάστες από τον Έβρο