«Σφαλιάρα» και από ΔΝΤ στον Σαμαρά: Τεράστιο το χρηματοδοτικό κενό – Συνεχίστε απαρέγκλιτα τα Μνημόνια!

«Σφαλιάρα» και από ΔΝΤ στον Σαμαρά: Τεράστιο το χρηματοδοτικό κενό - Συνεχίστε απαρέγκλιτα τα Μνημόνια!

Μπορεί ο Σαμαράς ενόψει εκλογών να παρουσιάζεται ως «μνημονιοφάγος», όμως οι δανειστές γελάνε με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Γνωρίζουν τόσο αυτοί, όσο και ο ίδιος ο Σαμαράς πως η Ελληνική Οικονομία δεν βρίσκεται στα «πρόθυρα ανάπτυξης», αλλά στον πάτο.

Ο Σαμαράς έχει στήσει μία ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία, από κοινού με τους δημοσιογράφους που επισκέπτονται μυστικά το Μαξίμου, προκειμένου να πείσει τον Ελληνικό Λαό ότι «τελείωσαν τα μνημόνια». Η πραγματικότητα, όμως, αποτυπώνεται στις δηλώσεις και τις συμπεριφορές των εκπροσώπων των δανειστών. Αυτή την συγκεκριμένη πραγματικότητα αρνείται να δει ο Σαμαράς και αρνούνται να δείξουν τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής. Ενδεικτική η περίπτωση του Έλληνα πρέσβη στην Γερμανία, ξαδέλφου του Σαμαρά, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το «βαρύ κλίμα» στην Γερμανία εν όψει επισκέψεως Σαμαρά, αλλά η κυβέρνηση τον αγνόησε και ακολούθως προσπάθησε να του ρίξει και το φταίξιμο.

Τα ίδια είχε πει και προ ημερών ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αφότου χαρακτήρισε τα ελληνικά ομόλογα «σκουπίδια», είπε ότι για να βοηθήσει η ΕΚΤ αγοράζοντάς τα, θα πρέπει να υπάρχει μνημόνιο. Τα ίδια είχε πει και δια της τρόικα το ΔΝΤ, αρνούμενο να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα έθετε η συγκυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα ότι για «έξοδο από τα μνημόνια», δεν υπάρχει καν αίτημα.

Τώρα το ΔΝΤ έβγαλε και επίσημη έκθεση σχετικά με τα δρώμενα, ρίχνοντας μία ακόμη «σφαλιάρα» στην προπαγάνδα Σαμαρά και καναλιών. Στην έκθεση αναφέρεται ότι το 2015 θα προκύψει μία χρηματοδοτική «τρύπα» 25 δισ. ευρώ, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και με την λήξη του παρόντος μνημονίου τον Μάρτιο του 2016, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένο ένα νέο μνημόνιο.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ο Σαμαράς απλώς λέει ψέμματα για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, προκειμένου να υφαρπάξει ψήφους αφελών. Θυμίζουμε τι έγραφε γερμανική εφημερίδα για το χρηματοδοτικό κενό που θα υπάρξει φέτος και ουδέποτε απαντήθηκε από την κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση: «Το πολύ 900 εκατομμύρια, ακούγεται δειλά από την Αθήνα. Περισσότερα από τα διπλά, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια, υπολογίζει η τρόικα. Ποιον να πιστέψουμε; Λογικά, την απάντηση θα πρέπει να την γνωρίζει η Αθήνα. Όμως η καχυποψία απέναντι στην Ελλάδα είναι δικαιολογημένη, μιας και στα οικονομικά υπάρχει μια, ας το πούμε, χαλαρή σχέση με την αλήθεια…»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sfaliara-kai-apo-dnt-ston-samara-terastio-to-chrhmatodotiko-keno.-sunechizo#ixzz3FfV1QtFR

Comments Off on «Σφαλιάρα» και από ΔΝΤ στον Σαμαρά: Τεράστιο το χρηματοδοτικό κενό – Συνεχίστε απαρέγκλιτα τα Μνημόνια!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.