Σόιμπλε: Συγχαρητήρια για την κωλοτούμπα! Η τρόικα θα συνεχίσει το έργο της όπως κι αν την λέτε

Σοίμπλε: Συγχαρητήρια για την κωλοτούμπα! Η τρόικα θα συνεχίσει το έργο της όπως κι αν την λέτε

Όλοι είδαμε και ακούσαμε τις δηλώσεις Τσίπρα μετά την Σύνοδο Κορυφής, όπου ανακοινώθηκε – επί της ουσίας – η συνέχιση του μνημονίου και της επιτήρησης της τρόικα, με διαφορετική απλά ονομασία. Η είδηση που δεν έλαβε την δέουσα δημοσιότητα ήταν η έκφραση άκρατης ευχαρίστησης από τον Σόιμπλε, η οποία ήλθε μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα ο Σόιμπλε δήλωσε: «Χαιρόμαστε που δεν την αποκαλούμε πια τρόικα, αλλά οι τρεις θεσμοί θα συνεχίσουν τον εποπτικό τους ρόλο»

Οι «θεσμοί» στους οποίους αναφέρεται ο Σόιμπλε είναι φυσικά η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Κομισιόν, από εκπροσώπους των οποίων απαρτιζόταν η περιβόητη τρόικα. Τώρα οι ίδιοι ακριβώς θεσμοί θα στέλνουν και πάλι τις ομάδες τους για να αξιολογήσουν την Ελληνική Οικονομία και θα εκδίδουν ντιρεκτίβες για επαίσχυντα αντιλαϊκά μέτρα. Απλώς πλέον τα κανάλια θα λένε ότι «ήρθαν οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων».

Ο Σόιμπλε άκουσε προφανώς το ένα και μοναδικό αίτημα της ελληνικής πλευράς για μετονομασία της τρόικα και του μνημονίου, το ενέκρινε και τώρα βγαίνει θριαμβολογώντας και ειρωνευόμενος την «σκληρή διαπραγμάτευση» των συριζαίων. Η Ελλάδα παραμένει δέσμια των διεθνών τοκογλύφων και μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να επιχειρήσει την πλήρη και οριστική απελευθέρωση από τα δεσμά του μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/soimple-sugcharhthria-gia-thn-kwlotoumpa-h-troika-tha-sunechisei-to-ergo-th#ixzz3RiJsxybm

Comments Off on Σόιμπλε: Συγχαρητήρια για την κωλοτούμπα! Η τρόικα θα συνεχίσει το έργο της όπως κι αν την λέτε

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.