Τα κατεχόμενα προετοιμάζονται για την “ένταξή” τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πυρετώδεις προετοιμασίες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα κατεχόμενα – Παρουσιάστηκε πρόγραμμα εναρμόνισης με το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα έτη 2014-2016. Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστούν ογδόντα τρεις “νομοθεσίες”, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν περάσει οι τριάντα.

Σε πρωτοσέλιδο τουρκο”κυπριακής” εφημερίδας αναφέρεται πως η εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται βήμα βήμα κι έχει υπάρξει σοβαρή πρόοδος στο πρόγραμμα. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, το πρόγραμμα εναρμόνισης αρχικά είχε παρουσιαστεί ως προσχέδιο στις 28 Ιανουαρίου 2014 και μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου είχαν λάβει τις απόψεις των ενδιαφερόμενων πλευρών, οπότε και εγκρίθηκε από το «υπουργικό συμβούλιο». Το, εν λόγω, πρόγραμμα έχει χωριστεί σε 16 κεφάλαια που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη διακίνηση αγαθών, τις υπηρεσίες, τη βιομηχανία, τις δημοπρασίες, το δίκαιο των εταιρειών, την πολιτική ανταγωνισμού, τη γεωργία, την ασφάλεια τροφίμων, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, το εμπόριο.

Στη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος, ο «υφυπουργός εξωτερικών», Ερχάν Ερτσίν, δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση του «δημόσιου» τομέα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα. Ενώ, υπενθύμισε ότι για τις εργασίες εφαρμογής του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια «διοικητική ομάδα εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τον περασμένο Σεπτέμβριο αποτελούμενη από τους «υπουργούς» εξωτερικών, δημοσιονομικών, εσωτερικών, παιδείας και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό». Σύμφωνα με τα όσα είπε, κατέληξαν, σε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εναρμόνισης το οποίο προβλέπει είκοσι οχτώ «νομοθεσίες» για το 2014, είκοσι τρεις για το 2015 και τριάντα δύο για το 2016 και δεκάδες άλλα δευτερεύοντα νομοθετήματα.

Παράλληλα, ο «υπουργός εξωτερικών», Οζντίλ Ναμί σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως η διαδικασία εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου είναι παράλληλη με τη διαδικασία για την επίτευξη μιας ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό. Είναι το μεγαλύτερο τους καθήκον, είπε, να προετοιμάσουν τους εαυτούς τους για τις συνθήκες που θα φέρει μια περιεκτική λύση. Έκανε δε έκκληση στους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξουν με ακόμη πιο δυνατά προγράμματα τις προσπάθειες εναρμόνισης των Τουρκο”κυπρίων”.

Όπως όλα δείχνουν οι Τουρκο”κύπριοι” αλλά και οι εταίροι είναι πεπεισμένοι πως αυτή τη φορά η “λύση” είναι οριστική. Το ερώτημα που εγείρεται είναι από που αντλούν όλη αυτή τη βεβαιότητα. Τι είναι αυτό που έχει προκαθοριστεί και για το οποίο ο κυπριακό Ελληνισμός έχει πλήρη άγνοια. Η συνεχής μειοδοτική στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη έχει δώσει φερέγγυα στον εισβολέα της πατρίδας μας αλλά και στους εταίρους ότι το ξεπούλημα της γης μας θα είναι επιτυχής.

Ο λαός είναι αυτός που οφείλει πλέον να φωνάξει πως δεν ξεχνά και να σταθεί προστάτης των κατεχόμενων εδαφών μας εφόσον οι κυβερνώντες αδυνατούν και να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη και τους αγώνες των ηρώων μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους έναντι στον Τούρκο κατακτητή για μια Κύπρο ελληνική.

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-katechomena-proetoimazontai-gia-thn-entajh-tous-sthn-eurwpaikh-enwsh#ixzz2utHz7Rxm

Comments Off on Τα κατεχόμενα προετοιμάζονται για την “ένταξή” τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.