Τα στρατιωτικό νοσοκομείο 424, το Παπαγεωργίου και χώρους που θα εγκατασταθούν λαθρομετάστες επισκέφθηκε ο Συναγωνιστής Α. Γρέγος

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου επισκέφθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσής Αυγής, Αντώνιος Γρέγος. Ο συναγωνιστής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Βασίλη Παππά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη χρηματοδότησης, για τις οφειλές που εκκρεμούν σε προμηθευτές και αναλώσιμα υλικά, καθώς και για τις ελλείψεις προσωπικού.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον Πρόεδρο για ερωτήσεις που κατατέθηκαν από πλευράς Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο και για όλες τις προσπάθειες στήριξης που γίνονται για την ορθή λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, είναι η σημαντικότερη μονάδα υγείας της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι μεταφέρονται εκεί ασθενείς από την Ειδομένη, γεγονός που επιβαρύνει το νοσοκομείο στην ομαλή λειτουργία του και αυξάνει τις ήδη τεράστιες ανάγκες του. Τέλος, ο βουλευτής, τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε το νοσοκομείο να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσής Αυγής, Αντώνιος Γρέγος, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο «αποσπάσεων» γιατρών και ειδικευομένων από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Ειδομένης. Υπάρχει επίσης η σκέψη να μεταφερθούν στο εν λόγω νοσοκομείο μεγάλος αριθμός ασθενών αφού το νοσοκομείο του Κιλκίς αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί. Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο που αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο παροχής νοσηλείας θα ακολουθήσει την ίδια μοίρα αν γίνει κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι εξυπηρετεί τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας περιγράφεται από τον κανονισμό λειτουργίας του. Οποιαδήποτε άλλη «χρήση» του αντιβαίνει ξεκάθαρα στους εν λόγω κανονισμούς.

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ανάπτυξης Πολιτισμού – Προσανατολισμένου Αθλητισμού (Κ.Α.Π.Α. – Π.Α.), στην περιοχή της Περαίας, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσής Αυγής, Αντώνιος Γρέγος, προκειμένου να κάνει αυτοψία στους χώρους, στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να εγκατασταθούν λαθρομετανάστες. Τα κριτήρια και οι ήδη υπάρχουσες συνθήκες, καθιστούν τον χώρο άκρως ακατάλληλο γι’αυτό τον σκοπό, διότι το κέντρο βρίσκεται γεωγραφικά πολύ κοντά στην 113η πτέρυγα μάχης και επιπλέον πλησίον του Διεθνή Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Οι προαναφερθέντες παράγοντες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περιοχή θεωρείται αστική παραθαλάσσια ζώνη, η οποία το καλοκαίρι φιλοξενεί μέχρι και 80.000 κατοίκους,  αυξάνουν την επικινδυνότητα να προκληθεί ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική ρύπανση. Επιπλέον, αν λάβει κανείς ύπ’ όψιν το γεγονός ότι στην ίδια ακτίνα έχει εδραιωθεί ήδη καταυλισμός των Ρομά, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί τις δυσκολίες συμβίωσης των ομάδων.

Τέλος, το πιο σημαντικό απ’όλα είναι ότι η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου χώρου για έναν τέτοιο σκοπό, ακυρώνει την αρχική δράση του Κέντρου (Κ.Α.Π.Α. – Π.Α.) και των εγκαταστάσεων του. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού – Προσανατολισμένου Αθλητισμού δημιουργήθηκε με δαπανηρές διαδικασίες που χρήζουν μεγάλης έρευνας και σημασίας, καθώς εξυπηρετούσε αθλητές και παιδιά με αναπηρία, στηρίζοντας τις προσπάθειες καταξίωσής τους στον δρόμο του «ειδικού αθλητισμού».

Παράλληλα επισκέφθηκε και το λιμάνι Θεσσαλονίκης όπου προχωρούν οι εργασίες για την υποδοχή και εγκατάσταση των «προσφύγων». Ο χώρος που προορίζεται είναι η αποθήκη 9 του λιμανιού και βρίσκεται μια ανάσα πριν τα Λαδάδικα, μια από τις γραφικότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης.Σημειώνεται ότι δίπλα ακριβώς από την αποθήκη 9 βρίσκεται γυμναστήριο και ένας από τους χώρους στάθμευσης του Λιμανιού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-stratiwtiko-nosokomeio-424-to-papagewrgiou-kai-chwrous-egkatastashs-lath#ixzz42rebF4kh

Comments Off on Τα στρατιωτικό νοσοκομείο 424, το Παπαγεωργίου και χώρους που θα εγκατασταθούν λαθρομετάστες επισκέφθηκε ο Συναγωνιστής Α. Γρέγος

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.