Τα τσέπωσαν σχεδόν όλοι, εις διπλούν και τριπλούν! Η λίστα με τα 20 εκ. ευρώ προς τα “ανεξάρτητα” ΜΜΕ

Τα τσέπωσαν σχεδόν όλοι, εις διπλούν και τριπλούν! Η λίστα με τα 20 εκ. ευρώ προς τα “ανεξάρτητα” ΜΜΕ

148.800 ευρώ μας κόστισε ο… Μωυσής – Εκατομμύρια στα κανάλια της διαπλοκής, άλλες χρηματοδοτήσεις για τις φυλλάδες και άλλες για τα site των ίδιων εκδοτικών συγκροτημάτων!

Βγήκε πριν λίγο στην δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που διέθεσε στα Μέσα Ενημέρωσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δήθεν στα πλαίσια της επιδημίας του κορωνοϊού. Στην πραγματικότητα όπως έχουμε ξαναγράψει, επρόκειτο για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΙΩΠΗΣ στην ιστορία του Τύπουστην Ελλάδα και όποιοι βρίσκονται σε αυτή την λίστα, μόνο «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι κάνουν.

Όπως θα δείτε, κανείς δεν έμεινε… παραπονεμένος. Τα τσέπωσαν σχεδόν όλοι! Τα λαβράκια είναι πάρα πολλά και βέβαια κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσον είναι ακριβή τα νούμερα. Ακόμα και να δεχθούμε ότι είναι, αποτελεί τεράστια ΠΡΟΚΛΗΣΗ ότι η κυβέρνηση χάρισε στην κρατική ΕΡΤ, 334.716 ευρώ και άλλα 49.600 ευρώ για το… ert.gr!

Είναι προκλητικά τα ποσά που πήραν εν μέσω οικονομικής κρίσης τα βοθροκάναλα του συστήματος, όταν θα μπορούσαν να εκπέμπουν ΔΩΡΕΑΝ την κυβερνητική καμπάνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Alpha 842.558, Αntenna 967.188, Μega 470.526, Οpen 557.566, Σκάι 1.029.200, Σταρ 905.066…

Αυτονόητο είναι ότι τα κανάλια – όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ, πήραν επιπλέον δεκάδες χιλιάδες ευρώ το καθένα για τις ιστοσελίδες τους και το ίδιο συνέβη με τις φυλλάδες! Για παράδειγμα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έλαβε 124.000 ευρώ, όμως ακόμα 310.000 πήρε το protothema.gr και το ίδιο συνέβη με την RealNews, τα Παραπολιτικά και τα λοιπά εκδοτικά συγκροτήματα.

Αφήσαμε για το τέλος, κάποιες ιστοσελίδες… Εδώ ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της Athens Voice με 223.200 ευρώ αλλά και του Liberal.gr με 148.800 ευρώ. Θυμίζουμε ότι το Liberal είχε χαρακτηρίσει τον Μητσοτάκη ως νέο… Μωυσή – 148.800 ευρώ μας κόστισε λοιπόν ο… Μωυσής!

Μην απορείτε για το λιβάνισμα του Μητσοτάκη από τα ΜΜΕ και τις στημένες δημοσκοπήσεις. Τα έχουν τσεπώσει σχεδόν ΟΛΟΙ. Αυτή είναι η ποιότητα και η ανεξαρτησία του Τύπου στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/ta-tsepwsan-schedon-oloi-eis-diploun-kai-triploun-h-lista-me-ta-20-ek.-eurw

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Τα τσέπωσαν σχεδόν όλοι, εις διπλούν και τριπλούν! Η λίστα με τα 20 εκ. ευρώ προς τα “ανεξάρτητα” ΜΜΕ