ΤΑ 3′ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2021/11/3.html

Πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος!

†.Είχα διαβάσει προ πολλών ετών ένα βιβλιαράκι κάποιου θεολόγου και ηγουμένου μονής Αγίου Όρους, που είχε επισκεφτεί κάποτε σε ένα συνέδριο, – ως λαϊκός τότε – ένα συνέδριο θα λέγαμε υποτίθεται χριστιανικό. Δηλαδή του Συμβουλίου των Εκκλησιών, τα γνωστά αυτά μαγειρέματα. Και ακούστε, έλεγαν εκεί : Μην αναφέρετε το όνομα του Χριστού, παρά μόνο να λέτε ο Θεός, ο Κύριος, διότι στο συνέδριό μας εδώ, είναι και προτεστάνται αντιτριαδισταί, οι οποίοι θα εσοκάροντο – ούτως ειπείν – εάν άκουγαν το όνομα του Ιησού Χριστού. Βλέπετε που φτάνουμε; Και ξέρετε πόσο χρήσιμο θα μας είναι αυτό, όταν λέμε ποιος είναι ο Θεός μου. Ο Πατήρ ο Υιός και το Πνεύμα το Άγιον! 1+1+1=1. Ένας Θεός, Τριαδικός! Γιατί; Διότι ήρθε η ώρα. Ο οικουμενισμός, που είναι ένας σύγχρονος συγκρητισμός που έρχεται να ανακατέψει, ό,τι βρίσκει μπροστά του, όπως σας έλεγα πρότινος. Και ο όποιος παλαιός συγκρητισμός, που εμφανίστηκε μόλις εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός, να είμαι ακριβέστερος ο συγκρητισμός ήτανε με το όνομα γνωστικισμός που είχε εμφανιστεί τον 3ο π.χ. αιώνα, και βέβαια τον βρήκε ο Χριστιανισμός.


Έτσι, όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός, έρχεται ο γνωστικισμός να τον καταπιεί. Και έτσι έχουμε τις διαφορές αυτές αποχρώσεις, που έχουμε ιουδαΐζοντα γνωστικισμό, δηλαδή ο γνωστικισμός που πήρε στοιχεία από τον ιουδαϊσμό, ή χριστιανίζοντα γνωστικισμό, που παίρνει στοιχεία από τον χριστιανισμό. Όμως στην πραγματικότητα, δεν ήταν παρά ένα ανακάτωμα, μία συλλογή απ’ όλες τις θρησκείες, μηδ’ αυτού του βουδισμού. 3ος αιώνας π.Χ ξεκινάνε αυτά, και φτάνουμε μετά Χριστόν μηδ’ αυτού του βουδισμού εξαιρουμένου, όταν υπηρέτησε το θέμα του γνωστικισμού καί με βουδιστικά στοιχεία, ο Μάνης.
Συνεπώς, στοιχεία φιλοσοφικά, θρησκευτικά, όλα μαζί ανακατωμένα. Έτσι λοιπόν, όταν ενεφανίσθη ο γνωστικισμός, δηλαδή ο οικουμενισμός στην παλαιά του φόρμα (που ήταν συγκρητισμός -αυτό το ανακάτεμα), η Εκκλησία τον πολέμησε τον γνωστικισμό (τον οικουμενισμό). Λυπούμαι, πολύ λυπούμαι που ούτε μια φορά δεν άκουσα όλα μου τα χρόνια κανένα κήρυγμα, πουθενά, ποτέ, που να κάνει αναφορά εις τον γνωστικισμό. Πουθενά. Ποτέ, δεν το άκουσα αυτό, όσων χρονών είμαι.
Δυστύχημα, θα έλεγε κανένας. Γιατί κύριοι; Δεν βλέπετε κίνδυνο εις τον γνωστικισμό; Δεν βλέπετε τι εμφανίζεται; Και που σας έλεγα μια περασμένη φορά ότι ο γνωστικισμός είναι η ψυχή της θεοσοφίας, η οποία είναι η ψυχή του μασονισμού. Δηλαδή, τί είναι ο γνωστικισμός; Η ψυχή του μασονισμού. Είναι η φιλοσοφία του μασονισμού, του τεκτονισμού.
Δεν το βλέπετε αυτό; Δεν το βλέπετε; Και αυτού του οικουμενισμού σήμερα, – πρώτα γνωστικισμός, σήμερα οικουμενισμός, στην πραγματικότητα ξαναλέγω οικουμενισμός. Ξαναλέω, είναι ένας συγκρητισμός, ένα ανακάτεμα.. – αυτού του οικουμενισμού έχοντε πολλοί ιεράρχαι και ιερείς, ακόμη και θεολόγοι. Δεν έχετε ακούσει την φράση, την κουβέντα, ότι αυτός ο δεσπότης , ή αυτός ο πατριάρχης , ή αυτός ο αρχιεπίσκοπος – όποιος, έχουμε αρκετούς αρχιεπισκόπους – ότι είναι οικουμενιστής; Δεν το έχετε ακούσει; Δεν έχετε ακούσει ότι αυτός ο θεολόγος είναι οικουμενιστής; Και για να γνωρίζομε, να σας πω ακόμη δυό λόγια.
Το πρώτο βήμα του οικουμενισμού – και προχωράει, προχωράει και δεν λογαριάζει τίποτα – το πρώτο βήμα είναι η ένωσις Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών. Το πρώτο βήμα, με αυτό που λέμε, που δουλεύει τώρα κάποιες δεκαετίες, το λεγόμενο διαβόητον «Παγκόσμιον Συμβούλιον των Εκκλησιών». Κάπου-κάπου, λέμε εμείς οι Ορθόδοξοι: Τί βγάζουμε με το να πηγαίνουμε εις αυτό το «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών»; Τι βγάζουμε; Βγάζουμε τίποτα; Έγινε κανείς από αυτούς Ορθόδοξος; Στο δεύτερο βήμα του οικουμενισμού είναι. Προσέξετε. Αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκε.. Κι αν ξέρατε από ποιον. Αν ξέρατε από ποιον. Μέγαν Ιεράρχην. … Τι να το κρύψω; Το είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης (Βαρθολομαίος). Τι να το κρύψω. Στο δεύτερο βήμα είναι ο προσεταιρισμός Ιουδαϊσμού και Μωαμεθανισμού. Η Ρώμη είναι έτοιμη να το κάνει. Κάποιες συμμαχίες της Ρώμης με τους Μωαμεθανούς εναντίον των Ορθοδόξων στην Σερβία, στην Γιουγκοσλαβία, είναι τοις πάσι γνωστόν. Το λέγουν οι δημοσιογράφοι, δεν το λέγουν οι Χριστιανοί. Ένωσις λοιπόν μετά από την ένωση Ρωμαιοκαθολικών, Ορθοδόξων και Προτεσταντών, με τον Ιουδαϊσμό και τον Μωαμεθανισμό. Εννοείται, όχι ότι οι Μωαμεθανοί θα πιστέψουν, Όχι. Με τις θέσεις που υπάρχουν. Δεν είπε, προς γνώσιν, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ότι παρεξηγήσαμε, λέει, εμείς οι Ορθόδοξοι τον Μωάμεθ! Τον παρεξηγήσαμε! Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Θεού! Σε τίποτα δεν μας έβλαψε ο Μωαμεθανισμός -άκουσον, άκουσον- ενώ εμείς αδικήσαμε τον Μωάμεθ! Δηλαδή δεν μας έβλαψε σε τίποτα, έ; Όλοι οι νεομάρτυρες επί επικρατείας Μωαμεθανισμού; Και όταν είναι άνθρωποι τόσο φανατισμένοι, δεν μας έβλαψαν σε τίποτα; Και όταν έχουν εξισλαμίσει.. Όπου πάτησαν οι Τούρκοι το πόδι τους, οι Άραβες πρώτα, που σάρωσαν όλες τις Εκκλησίες της Βορείου Αφρικής; Πού είναι οι Αρχαίες Εκκλησίες της Βορείου Αφρικής; Πού είναι; Δεν υπάρχει καμμιά. Ακούστε. Καμιά. Και πέρασαν μέχρι την Ισπανία και ήσαν έτοιμοι να μπουν μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

Comments Off on ΤΑ 3′ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Filed under Uncategorized

Comments are closed.