Τις θέσεις του Ερντογάν μετέφερε η Μέρκελ στον Μητσοτάκη

Τις θέσεις του Ερντογάν μετέφερε η Μέρκελ στον Μητσοτάκη

Παράλληλους μονολόγους, έκαναν Μητσοτάκης και Μέρκελ, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Όπως αναφέρει το γραφείο του Πρωθυπουργού «ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ, για την τουρκική προκλητικότητα, ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ».

Φυσικά η κ. Μέρκελ, μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη τις θέσεις του Ερντογάν, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, καθώς πιστεύει ότι επειδή το Καστελόριζο απέχει μόλις δυο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές, πρέπει να μοιράσουμε το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο στην μέση, «καζάν-καζάν» όπως λέει. Να σημειωθεί, ότι η κ. Μέρκελ πριν είχε μιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο, όπου έκανε με θέρμη δεκτό το αίτημά του, να καθίσουν οι δυο πλευρές, δηλαδή η Ελλάδα και η Τουρκία, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Στην συνέχεια στο Μαξίμου, βρέθηκαν οι κ.κ Δένδιας και Παναγιωτόπουλος, για να προετοιμάσουν τις θέσεις της Ελλάδας στην αυριανή σύσκεψη, ενώ βέβαια το Oruc Reis εξακολουθεί να κινείται εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

[Πηγή: CrashOnLine]

Comments Off on Τις θέσεις του Ερντογάν μετέφερε η Μέρκελ στον Μητσοτάκη

Filed under Διεθνή

Comments are closed.