Τι θέλει η Τουρκία και οι ΗΠΑ: Θράκη και Κρήτη ο στόχος τους! 

Η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Σούδα και τα όσα συμφώνησε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνοδεύονται από την μόνιμη παραμονή ενός θηριώδους πολεμικού πλοίου του ναυτικού των ΗΠΑ στην βάση της Σούδας, το οποίο ξεκίνησε την επίσημη δράση του μόλις τον Μάρτιο του 2020 και ενσωματώνει τεχνολογικές εξελίξεις ηλεκτρονικού πολέμου και είναι μία πλωτή βάση ελικοπτέρων με επανδρωμένα σκάφη και drones.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική βάση στην Ανατολική Μεσόγειο στην οποία υπάρχει προβλήτα όπου μπορούν να ελλιμενιστούν πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια και η οποία επεκτείνεται συνεχώς είναι η προβλήτα Κ14 της Σούδας!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι Αμερικάνοι θέλουν στην πραγματικότητα με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την σιωπή ασφαλώς του Τσίπρα να μετατρέψουν την Κρήτη σε ένα ακόμη αστέρι στην σημαία τους.

Ταυτόχρονα επιδιώκουν στο μέτωπο προς την Ρωσσία που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο να μετατρέψουν την Ελληνική Θράκη σε μία σχεδόν αποστρατιωτικοποιημένη από πλευράς ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ζώνη, έχοντας πλήρη έλεγχο και ναυτική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Το επόμενο βήμα που θέλουν οι Τούρκοι είναι καθεστώς αυτονομίας στην περιοχή. 

Comments Off on Τι θέλει η Τουρκία και οι ΗΠΑ: Θράκη και Κρήτη ο στόχος τους! 

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.