Τους καρφώνει και το CNBC: Δυσοίωνο το 2014 για την Ελλάδα – Μόνη διέξοδος οι εκλογές

Τους καρφώνει και το CNBC: Δυσοίωνο το 2014 για την Ελλάδα - Μόνη διέξοδος οι εκλογές

Τις τραγελαφικές διαβεβαιώσεις Σαμαρά πως το 2014 θα βγει η χώρα από την κρίση έχουν ήδη διαψεύσει η Κομισιόν και τα διεθνή δίκτυα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το αμερικάνικο CNBC που προβλέπει αναταράξεις και εκλογές. Συγκεκριμένα, σε άρθρο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου καταγράφηκαν ορισμένες από τις προκλήσεις που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει η Ευρώπη το 2014.

Σε αναφορά για την Ελλάδα υποστηρίχθηκε ότι αναμένονται «νέες ανατροπές» στη χώρα, από την οποία ξεκίνησε η κρίση. Επισημάνθηκε ότι δεν μπορούν να αποκλεισθούν νέες αναταράξεις, καθώς η κυβέρνηση, μετά τις περικοπές και τη φορολόγηση που επέβαλε στον ιδιωτικό τομέα στρέφεται τώρα στο Δημόσιο, προκαλώντας την ανησυχία των εργαζομένων. Σύμφωνα με το άρθρο, η πτώση της δημοφιλίας επίσης της κυβέρνησης συνεργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές το 2014.

Η Wall Street Journal, από την πλευρά της σε κύριο άρθρο της, αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη το 2014, σημειώνοντας παράλληλα ότι το 2013 η Ευρωζώνη κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σχετικά με το κυπριακό σχέδιο διάσωσης, ενώ η Ιρλανδία βγήκε από το μνημόνιο και το κόστος δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης άρχισε να μειώνεται.

Σε σχέση με την Ελλάδα, επισημάνθηκε ότι η οικονομία παραμένει ασταθής και το χρέος της τεράστιο, ενώ, από την άλλη πλευρά, για πρώτη φορά επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα στις κρατικές δαπάνες, προ της καταβολής των επιτοκίων για την εξυπηρέτηση του χρέους, που υπολογίζονται στο 4% του ΑΕΠ.

Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ο Σαμαράς, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, είναι πως την νέα χρονιά η μνημονιακή χούντα θα καταρρεύσει με πάταγο και θα ξημερώσει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tous-karfwnei-kai-to-cnbc-dusoiwno-to-2014-gia-thn-ellada-monh-diejodos-oi#ixzz2pdO93vgn

Comments Off on Τους καρφώνει και το CNBC: Δυσοίωνο το 2014 για την Ελλάδα – Μόνη διέξοδος οι εκλογές

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.