Τούρκοι κατά Αυστραλών, επειδή αναγνώρισαν τις γενοκτονίες Ελλήνων του Πόντου και Αρμενίων

Το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, αποφάσισε ομόφωνα την αναγνώριση της γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των ασιατών φίλων του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Αβραμόπουλου, αντίδραση η οποία εκδηλώθηκε με εξαπόλυση απειλών προς τους Αυστραλούς.

Με απύθμενο θράσος, προφανώς θεωρώντας πως οι πολιτικοί της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι παρόμοιας κοπής με αυτούς που εξουσιάζουν την δυστυχή Πατρίδα μας, ο τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, απείλησε τους «Αυστραλούς πολιτικούς που πλαστογραφούν την ιστορία» πως δεν θα επιτρέψει να παραστούν στις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανωθούν το έτος 2015, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης. Η Καλλίπολη υπήρξε ο τόπος του μαρτυρικού θανάτου χιλιάδων Αυστραλών και Νεοζηλανδών των συμμαχικών δυνάμεων που αποβιβάστηκαν στα Δαρδανέλια και σφαγιάστηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις.

Ο τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, αναφερόμενος στις συγκλονιστικές μαρτυρίες Αυστραλών σχετικά με την γενοκτονία την οποία υπέστησαν Έλληνες και Αρμένιοι από τις τουρκικές ορδές του Κεμάλ, δήλωσε πως πρόκειται για «αποκυήματα φαντασίας»! Τούτο προκάλεσε την αντίδραση Αυστραλών ιστορικών επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες επιζώντων της απόβασης και επιπλέον ισχυρίζονται πως αυτές αποσιωπούνται, στα πλαίσια της διατήρησης ενός καλού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας κατατέθηκε στη Γερουσία της Νέας Νότιας Ουαλίας από τον βουλευτή και ιερέα Φρεντ Νάιλ, ο οποίος και δέχτηκε το βάρος των τουρκικών επικρίσεων. Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «ομιλίες μίσους που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία» για όσα ειπώθηκαν στο κοινοβούλιο και στην γερουσία της εν λόγω πολιτείας.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας στηλίτευσε τις τουρκικές απειλές, υποστηρίζοντας πως αποτελούν προσβολή για εκείνους που έπεσαν για την ελευθερία το 1915. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «η αλήθεια πρέπει να λέγεται, οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι. Όταν αρνιόμαστε την ιστορία, αυτή επαναλαμβάνεται». Ακούει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tourkoi-kata-australwn-epeidh-anagnwrisan-tis-genoktonies-ellhnwn-tou-ponto#.Uhi6e5JM_-Q#ixzz2ctWWWZea

Comments Off on Τούρκοι κατά Αυστραλών, επειδή αναγνώρισαν τις γενοκτονίες Ελλήνων του Πόντου και Αρμενίων

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.