Το νέο επικοινωνιακό τέχνασμα των Σαμαροβενιζέλων: Συνέχιση του Μνημονίου με άλλη ονομασία

Το νέο επικοινωνιακό τέχνασμα των Σαμαροβενιζέλων: Συνέχιση του Μνημονίου με άλλη ονομασία

Σαν τη «βρεγμένη γάτα» το καταστροφικό για την Πατρίδα και το Λαό κυβερνητικό δίδυμο Σαμαράς – Βενιζέλος προσπαθούν να επιτύχουν μια τέτοια συμφωνία με τους επιτελείς τους, η οποία θα τους οδηγήσει στις προσεχείς εκλογές με μια υποτυπώδη προπαγανδιστική γραμμή, που θα μοιάζει τουλάχιστον ως ένα φύλλο συκής μπροστά στην πασιφανή γύμνια τους.

Επειδή για μια ακόμη φορά, γίνεται από το κυβερνητικό επιτελείο και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους λόγος για ένα «μετά -Μνημόνιο», θα πρέπει να δώσουμε από τη  δική μας πλευρά έμφαση στην πραγματική ροή των γεγονότων. Η μορφή που θα πάρει η «προληπτική γραμμή πίστωσης», που επιζητεί η κυβέρνηση, θα συνοδεύεται από πολύ αυστηρούς όρους. Μπορεί να μην υπογραφεί νέο Μνημόνιο (ξεκάθαρα για λόγους της εγχώριας κυβερνητικής προπαγάνδας), σίγουρα όμως θα υπάρξει πρόγραμμα και μηχανισμός επιθεώρησης του. Το αν θα είναι επιτηρητής η Τρόικα ή κάποια επιτροπή της Κομισιόν (με σύμβολο  το ΔΝΤ), ή αν η επιθεώρηση γίνεται κάθε εξάμηνο αντί για κάθε τρίμηνο, αποτελούν λεπτομέρειες και όχι ουσία Πέρα από τους όποιους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να τον ξεγελάσει επιχειρώντας να υφαρπάξει την ψήφο του, οφείλουμε να δούμε την πραγματική εικόνα που διαμορφώνεται, η οποία δεν αφορά μόνο τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα κληθεί να (συγ)κυβερνήσει με την σειρά του από τον επόμενο Μάρτιο.

Αυτή η εικόνα έχει τα εξής δεδομένα: 1) Όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν δεσμευτεί να σεβαστούν απόλυτα τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών. Δηλαδή, ότι θα αποπληρώσουν κανονικά τα τοκοχρεολύσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν μπερδεύεται στις αντιφάσεις περί «καταγγελίας» και «επαναδιαπραγμάτευσης» του Μνημονίου, λέει απλώς ότι θα αναζητήσει τη λύση για διαγραφή του χρέους μέσω διεθνούς διάσκεψης, κάτι βεβαίως που θα απαιτούσε τουλάχιστον μια διετία, αν φυσικά υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση στις ξένες κυβερνήσεις (που δεν υπάρχει).

2) Όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν δεσμευτεί ότι θα σεβαστούν απόλυτα το κοινοτικό δίκαιο. 3) Το «ελληνικό» κράτος οφείλει να δανειστεί εκ νέου, προκειμένου να αποπληρώσει τα προηγούμενα δάνεια. 4) Αυτός ο νέος δανεισμός αποκλείεται να δοθεί χωρίς μηχανισμό επιτήρησης. Το πώς θα ονομαστεί το κείμενο των όρων και ποια συγκεκριμένη μορφή θα έχει ο μηχανισμός επιτήρησης έχει δευτερεύουσα σημασία. Αυτό που μετράει επί της ουσίας είναι ότι το «μετά – Μνημόνιο», το οποίο θα προκύψει από τις «διαπραγματεύσεις», δεν θα έχει διαφορά από το Μνημόνιο.

Πρόκειται ξεκάθαρα για συγκοινωνούντα δοχεία, τα οποία περικλείουν την συνέχιση της εκχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας, του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, της εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού. Ανεξαρτήτως των όποιων μεταβολών στα κλιμάκια της κυβερνητικής εξουσίας οι διεθνείς τοκογλύφοι θα συνεχίζουν να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, γνωρίζοντας ότι το «συνταγματικό τόξο»  αποτελεί όχι απλώς διαχειρίσιμο αντίπαλο αλλά υπάκουο υπαλληλικό του προσωπικό.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunechish-tou-mnhmoniou-me-allh-onomasia#ixzz3I1ond5tU

Comments Off on Το νέο επικοινωνιακό τέχνασμα των Σαμαροβενιζέλων: Συνέχιση του Μνημονίου με άλλη ονομασία

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.