Το τέλος της Εθνικής μας Οικονομίας: Στους κατσαπλιάδες επενδύουν οι εγχώριες εταιρείες

Το τέλος της Εθνικής μας Οικονομίας: Στους κατσαπλιάδες επενδύουν οι εγχώριες εταιρείες

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας προς την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία έτη. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Αλβανίας στο τέλος του 2014 το σύνολο του ενεργητικού της οικονομίας ανήκει σε ξένες εταιρείες με την χώρα μας να πρωτοστατεί ως τον μεγαλύτερο επενδυτή αφήνοντας πίσω της χώρες όπως ο Καναδάς και η Ιταλία.

Συγκεκριμένα, το 26% των μετοχών, περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες και σύμφωνα με οικονομολόγους οι δείκτες αυτοί απεικονίζουν την τεράστια επίδραση της Ελλάδας στην οικονομία της Αλβανίας. Η Τράπεζα της Αλβανίας αναφέρει πως ο τομέας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις είναι των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, ο οποίος απορρόφησε το 27% του συνολικού κεφαλαίου που έχει εισαχθεί από το εξωτερικό. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο χρηματοπιστωτικός τομέας με 17% και στην τρίτη θέση έρχεται η βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου, η οποία λαμβάνει το 15% των ξένων επενδύσεων.

Η εκ νέου δυσβάσταχτη φορολόγηση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπρώχνει τους Έλληνες επενδυτές προς τις ξένες αγορές και μάλιστα σε χώρες οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ξεκαθαρίσει την εχθρική τους στάση απέναντι στην πατρίδα μας. Με διθυραμβικές δηλώσεις στελεχών της η κυβέρνηση Τσίπρα προμηνύει ότι δήθεν θα ξεπαγώσει την λίστα Λαγκάρντ ώστε να επιστρέψουν στα ταμεία του κράτους εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα βάζει την υπογραφή της ώστε να φεύγουν νομίμως άλλα τόσα προς τους κατσαπλιάδες των Βαλκανίων.

Οι αερολογίες μιας δήθεν ανάπτυξης από ξένους επενδυτές που θα ανακουφίσουν την ελληνική αγορά, ενώ τα εγχώρια κεφάλαια κάνουν φτερά αποσκοπούν στην μη αυτάρκεια του λαού μας και στην πλήρη απουσία μιας πραγματικά εθνικής οικονομίας.

Tέλος, οι άλλοτε κατετρεγμένοι και κακόμοιροι “πρόσφυγες” του σκανδάλου των πυραμίδων ήρθαν στην χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον και “ανταποδίδουν” την ευγνωμοσύνη με το να στέλνουν τα λεφτά που κερδίζουν από την Πατρίδα μας στην Αλβανία…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-telos-ths-ethnikhs-mas-oikonomias-stous-katsapliades-ependuoun-oi-ellhni#ixzz3nSUNOTc6

Comments Off on Το τέλος της Εθνικής μας Οικονομίας: Στους κατσαπλιάδες επενδύουν οι εγχώριες εταιρείες

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.