ΤΟ… SUCCESS STORY, ΟΙ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΣΥΚΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Προ μηνός, περίπου, είχαμε γράψει εδώ πως το success story του (φον) Αντωνάκη με τoυς 17 εκατομμύρια τουρίστες, είναι… ιστορίες για αγρίους. Διότι, σύμφωνα με αναγνώστες μας στα τουριστικά νησιά, ναι μεν τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, αλλά τα μαγαζιά είναι άδεια! Πως γίνεται αυτό το… θαύμα; Με το σύστημα των προπληρωμένων διακοπών (all inclusive), το οποίο παρέχει στους τουρίστες τα πάντα: ύπνο, φαγητό (πρωινό- μεσημεριανό- βραδινό), πισίνα ή θάλασσα (με την ξαπλώστρα και την ομπρέλα τους), ποτά κ.τ.λ. Ποιος τουρίστας, λοιπόν, θα βγει έξω από τα μεγάλα συγκροτήματα; Τώρα μας επιβεβαιώνει ακόμα και ο καθεστωτικός «Βηματοδότης». Ιδού τι γράφει:

«Βούλιαξε η Ρόδος από τουρίστες, κυρίως από Ρώσους, Ισραηλινούς, Σκανδιναβούς, Βρετανούς και Γερμανούς. Μόνο που τα μαγαζιά του Νησιού των Ιπποτών υποφέρουν (πολλά έχουν βάλει λουκέτο), αφού όλοι αυτοί οι τουρίστες έχουν εξασφαλίσει διαμονή all inclusive (δηλαδή «βραχιολάκια») από 18 ως και 40 ευρώ την ημέρα με τα πάντα (κυρίως τα ποτά) πληρωμένα. Έλληνες τουρίστες ελάχιστοι. Και όσοι ξένοι έρχονται μόνοι τους, οι περισσότεροι αντί να αφήνουν τουριστικό συνάλλαγμα, εισπράττουν χρήματα από τη μαύρη εργασία που ανθεί στο νησί. Και κάτι ακόμη. Έχουν εξαφανιστεί τα… σύκα από τη Ρόδο. Κάτι πεινασμένοι τουρίστες έπεσαν πάνω στις συκιές και τις κατασπάραξαν…».

(ΥΓ): Παρηγοριά για τους ασχολούμενους με τα τουριστικά επαγγέλματα ιδιώτες, είναι το επίδομα ανεργίας που παίρνουν τους χειμερινούς μήνες. Ή μάλλον ήταν, γιατί από φέτος κόβεται κι αυτό για όποιον το λαμβάνει πάνω από 3 συνεχόμενα χρόνια (όπως όλοι στα νησιά). Αυτό πια κι αν είναι… success story!

ΠΗΓΗ

Comments Off on ΤΟ… SUCCESS STORY, ΟΙ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΣΥΚΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.