Τρία στρατόπεδα μετατρέπονται σε φυλακές για οικονομικά εγκλήματα – ΒΙΝΤΕΟ

filaki__article

 

Γιάννενα, Μαλακάσα και Ασπρόπυργο είναι οι τρεις περιοχές εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους κράτησης για καταδίκους με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά. Οι ραγδαίες αλλαγές που προωθούνται αμέσως μετά το Πάσχα μεταβάλλουν άρδην το τοπίο της επιβολής των ποινών. Στο εξής οι ποινές που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια θα είναι ή χρηματικές και θα πληρώνονται αμέσως ή με δόσεις σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ή ποινές φυλάκισης που θα εκτελούνται έστω κι αν είναι ακόμα και δέκα ημερών. Το σύστημα της μετατροπής των ποινών φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε χρηματικές κρίνεται αναποτελεσματικό και αντίθετο με την έννοια της ποινικής τιμωρίας, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί, απαξιώνει την επιβολή της ποινής για σοβαρά αδικήματα, στερώντας ουσιαστικά το θύμα από τη βασική υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να του εξασφαλίσει δικαιοσύνη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση άδειων, ανεκμετάλλευτων στρατοπέδων για τις ανάγκες κράτησης.

Τι αλλάζει στις ποινές

Αμέσως μετά το Πάσχα θα συζητηθούν στη Βουλή όλες οι μεταβολές στην ποινική νομοθεσία. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται και εκείνες που εισάγουν σύστημα συνδιαλλαγής όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μικρής και μεσαίας ποινικής αξίας εγκλήματα. Προβλέπεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα και πριν η υπόθεση πάρει τον δρόμο για το δικαστήριο, ο ενδιαφερόμενος, αν συναινεί στην κατηγορία, θα πληρώνει επιτόπου την ποινή που προβλέπεται, ικανοποιώντας πλήρως το θύμα, και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του θα σταματά. Ανάλογες διατάξεις ποινικής συνδιαλλαγής, όπως λέγεται αυτό το σύστημα, προβλέπονται και για βαρύτερα εγκλήματα οικονομικής φύσεως που διώκονται ως κακουργήματα. Πρόκειται για τα εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες -ξέπλυμα μαύρου χρήματος- και της δωροδοκίας. Αν υπάρξει πλήρης επιστροφή των χρημάτων που αποτελούν το αντικείμενο της παράνομης συμπεριφοράς, ο κατηγορούμενος θα έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Ο Συναγωνιστής Ιωάννης Λαγός είχε τοποθετηθεί με επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με την μετατροπή στρατοπέδων εντός της Αττικής σε κέντρα κράτησης οφειλετών προς το δημόσιο. Είναι γνωστό ότι τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Ελλάδα είναι πλημμυρισμένα από λαθρομετανάστες, που απολαμβάνουν παντός είδους εξυπηρετήσεις εις βάρος του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς για τη χώρα μας, η τραγική συγκυβέρνηση υπακούει πλήρως στις επιταγές των ξένων και εγχώριων τοκογλύφων απειλώντας τους Έλληνες με ποινές φυλάκισης για μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tria-stratopeda-metatrepontai-se-fulakes-gia-oikonomika-egklhmata-binteo#.UYYkw7WePRM#ixzz2SPOKALUS

Comments Off on Τρία στρατόπεδα μετατρέπονται σε φυλακές για οικονομικά εγκλήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.