«Τσάμης ο Παπούλιας» λένε οι αλβανοί – Αλβανούς βγάζουν και τους Ήρωες του 1821

«Ο Παπούλιας είναι συμπατριώτης μας, τσάμης Ορθόδοξος, και μόνο αυτός που δεν φοβάται μπορεί να πει την αλήθεια. Αυτός είναι ζωντανός μάρτυρας της γενοκτονίας που έγινε στους δικούς του συγγενείς. Γνωρίζει ότι εμείς ως κοινότητα δεν έχουμε συνεργασθεί με τους κατακτητές. Γνωρίζει, γιατί πολέμησε στο πλευρό του τάγματος «Τσαμουριά». Γνωρίζει γιατί η κοινότητά μας έχει τους παιδικούς του φίλους που είτε σκοτώθηκαν είτε αναγκάσθηκαν να τραπούν σε φυγή», δήλωσε ο πρόεδρος του Αλβανοτσάμηκου κόμματος PDIU, Σπετιμ Ίντριζι.

Νομίζουμε ότι είναι χρέος του Προέδρου της Δημοκρατίας να βγει και να διαψεύσει τις κατηγορίες αυτές, οι οποίες αμφισβητούν ευθέως την Ελληνική του καταγωγή. Πολύ περισσότερο δε, του προσάπτουν ότι «πολέμησε στο πλευρό του τάγματος «Τσαμουριά». Δεν ξέρουμε, φυσικά, αν ανήλικο παιδί ο Παπούλιας πολέμησε στο πλευρό του ΕΛΑΣ, όπως υποστήριζε πριν δύο χρόνια τρεμάμενος στην Θεσσαλονίκη όταν τον γιούχαραν, ή στο «τάγμα Τσαμουριά», ή απλώς ήταν στο σπίτι του. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι καθαρά θέμα δικό του να το κάνει.

Όμως, σ’ ότι αφορά την είδηση ότι «είχαν και φωτογραφίες Ελλήνων ηρώων της επανάστασης του 1821 που πολέμησαν κατά του Τουρκικού ζυγού όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Κίτσου Τζαβέλα, την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και του Μάρκου Μπότσαρη» λέμε στους ανιστόρητους γείτονες ότι έχουν σοβαρότατο πρόβλημα Ιστορικής γνώσης. Είναι, βεβαίως, λογικό αν σκεφτούμε ότι για πρώτη φορά αλβανικό κράτος δημιουργήθηκε το 1912 ενώ για εθνική συνείδηση αφήστε το καλύτερα.

Ας αφήσουν ήσυχους τους Έλληνες, τόσο στην καταγωγή όσο και στην συνείδηση, Ήρωες της Εθνεγερσίας του 1821 και ας ψάξουν αλλού για να βρουν την χαμένη τους αυτογνωσία, ή ακόμη ακριβέστερα να την κατασκευάσουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tsamhs-o-papoulias-lene-oi-albanoi-albanous-bgazoun-kai-tous-hrwes-tou-1821#ixzz2kLsnob2h

Comments Off on «Τσάμης ο Παπούλιας» λένε οι αλβανοί – Αλβανούς βγάζουν και τους Ήρωες του 1821

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.