Τσίπρας: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα μείνουμε στο μνημόνιο»

Τσίπρας: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα μείνουμε στο μνημόνιο»

Έντονες ήταν οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις δηλώσεις Σταθάκη περί του «επαχθούς χρέους». Ειπώθηκαν πραγματικά πολλά από πολλούς εκεί στην Κουμουνδούρου σχετικά με το ζήτημα που έθετε μία ωρολογιακή βόμβα στο δήθεν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολλά που ειπώθηκαν ήταν σε μεγάλο μέρος αντιφατικά, αφού πολλοί έσπευσαν να πουν αντίθετα πράγματα από ότι ο Σταθάκης.

Χρειάστηκε, λοιπόν, η επέμβαση του ίδιου του Τσίπρα για να λυθεί το ζήτημα και να καταστεί σαφής η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.

Το μνημόνιο ως γνωστόν είναι μία υπόθεση των δανειστών και ένα κόλπο της Ε.Ε. προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ξένες τράπεζες από μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία. Αυτό που αξίζει της προσοχής μας είναι ότι δεν απέτρεψε το μνημόνιο την χρεοκοπία, παρά μόνο έβαλε τα απαραίτητα προσχώματα, προκειμένου να μην επεκταθεί η κρίση. Ακολούθως επεβλήθησαν στην Ελλάδα επαχθείς όροι, οι οποίοι φτωχοποίησαν τον Λαό και μεγάλωσαν το χρέος.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία συμπαιγνία των μνημονιακών δυνάμεων και των τροϊκανών, προκειμένου να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να θησαυρίσουν τα διάφορα funds. Συνεπώς η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με αυτού του είδους τους «εταίρους» είναι καταδικασμένη να αποτύχει ή να προκύψει συμφωνία που δεν θα είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού Λαού.

Τι είπε, λοιπόν, σήμερα ο Τσίπρας; Πριν κρίνουμε τις όποιες δηλώσεις Τσίπρα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το πού δόθηκαν αυτές οι δηλώσεις, αφού ως γνωστόν ο Τσίπρας αλλάζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα. Οι δηλώσεις δόθηκαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οπότε ο Τσίπρας έκανε δηλώσεις με γνώμονα την Μέρκελ ή τουλάχιστον αυτό θα ισχυριζόταν κάποιος κακεντρεχής και προπέτης. Εμείς δεν είμαστε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, οπότε ας δούμε κάποια καίρια αποσπάσματα από τις δηλώσεις Τσίπρα:

«Δεν αποτελούν δική μας επιδίωξη οι μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους. Θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες μόνο αν αναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες. Μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς μπορούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και εποικοδομητική για όλες τις πλευρές»

Γίνεται φανερό λοιπόν ότι ο Τσίπρας δεν θα σκίσει τα μνημόνια όπως έλεγε προεκλογικά, αλλά θα εμμείνει το πολύ πολύ σε κανένα «σκισμένο καλσόν», τηρώντας κατά γράμμα τα μνημόνια και παρακαλώντας τους διεθνείς τοκογλύφους για κάνα ξεροκόμματο. Αυτό δηλαδή ακριβώς που κάνουν τώρα οι Βενιζέλος και Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tsipras-an-o-suriza-ginei-kubernhsh-tha-meinoume-sto-mnhmonio#ixzz2rMSVE7Wc

Comments Off on Τσίπρας: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα μείνουμε στο μνημόνιο»

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.