Όλα τα αποκόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου διέγραψαν τα πρόστιμα των δημάρχων!

vouli_xrima__article

ΝΔ, Σύριζα, ΠΑΣΟΚ, Δημάρ και ΑΝΕΛ έδωσαν “άφεση αμαρτιών” στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που έκαναν προεκλογική καμπάνια με μαύρο χρήμα!

Το “πλυντήριο” ανομίας και ρουσφετιών που λέγεται ελληνικό Κοινοβούλιο συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και την περίοδο των εορτών. Στα μουλωχτά και με διαδικασίες εξπρές ΟΛΑ τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου έβγαλαν λάδι τους υποψήφιούς τους που προχώρησαν σε παραβάσεις του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η Βουλή ψήφισε με διακομματική συναίνεση, υιοθετώντας βουλευτική τροπολογία με την οποία μειώνονται κατά 90% τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής συνδυασμών και υποψήφιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010. Πρόκειται για παραβάσεις του νόμου 3870/2010 που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι του 2010 επί υπουργίας Ραγκούση, περί εκλογικών δαπανών. Με τον τρόπο αυτό καταλύεται κάθε έννοια νομιμότητας και επιτρέπεται σε όσους μπορούν να παρανομούν αφού οι νόμοι ψηφίζονται και καταλύονται από τους ίδιους τους βουλευτές με τροπολογίες!

Η συγκεκριμένη είναι τροπολογία επτά βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι που είχαν υπερψηφίσει το νόμο το 2010, από πέντε κόμματα, που ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στην κύρωση της από 31.12.12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και ψηφίστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στις 5/4 από τους βουλευτές Σταυρούλα Ξουλίδου (ΑΝΕΛ), Σ. Αναστασιάδη (ΝΔ), Ι. Δημαρά (ΑΝΕΛ), Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Μιχ. Ταμήλο (ΝΔ) και Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ). Η εν λόγω… ντροπολογία έχει αναδρομική ισχύ, καθώς έχει εφαρμογή για τις τοπικές εκλογές του 2010, αφορά δεκάδες ή και εκατοντάδες περιπτώσεις ανά την επικράτεια, καθώς δεν πρόκειται μόνο για απλές παραβάσεις περί αφισοκόλλησης ούτε περί μη έγκαιρης υποβολής των οικονομικών στοιχείων των εκλογικών συνδυασμών, αλλά και για υπέρβαση των ορίων χρηματοδότησης ή των εκλογικών δαπανών.

Όπως προκύπτει και από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, η τροπολογία πέρασε χωρίς ουσιαστική συζήτηση, παρά το γεγονός ότι μειώνει –σχεδόν μηδενίζει– τα πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου 3870/2010 για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές από 10, 20, 30, 50 και 100 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με την παράβαση, σε 1.000, 2.000, 3.000, 5.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή στο 1/10! Με την τροπολογία μειώνονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για παραβάσεις διατάξεων του σχετικού νόμου, που θέτει σειρά αυστηρών απαγορεύσεων για τα έσοδα και τις δαπάνες περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών αλλά και υποψηφίων, την υπέρβαση των ορίων χρηματοδότησης, τις απαγορεύσεις για τους συνδυασμούς στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (αεροπανό, γιγαντοαφίσες), τη μη εμπρόθεσμη υποβολή, ή την ελλιπή ή αντικανονική σύνταξη των βιβλίων εσόδων-εξόδων κ.ά. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι με την τροπολογία αφαιρείται η πρόβλεψη του νόμου για ποινή φυλάκισης ενός έτους στον χρηματοδότη που υπερέβη το όριο χρηματοδότησης σε συνδυασμούς ή υποψηφίους, ενώ μειώνονται και οι χρηματικές ποινές σε βάρος του.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται πως γίνεται «εξορθολογισμός του ύψους των προστίμων, ώστε να μην είναι εξοντωτικό για τον χρηματοδότη, που πιθανόν αδόλως υπερέβη ελάχιστα τα όρια, ενώ σκόπιμο είναι το αντίθετο να ισχύει για τον χρηματοδότη που δολίως καταστρατήγησε τα όρια του νόμου». Το βασικό επιχείρημα των βουλευτών που κατέθεσαν τη σχετική τροπολογία είναι ότι λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, πρέπει να μειωθούν τα πρόστιμα και ότι οι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν εγκαίρως… Καταλύεται έτσι και ο “μύθος” πως η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ και είναι η… αθώα περιστερά της πολιτικής ζωής του τόπου, καθώς οι ΟΤΑ ήταν ανέκαθεν άντρα ανομίας και ρουσφετολογικών προσλήψεων για όλα τα κόμματα με τις γεμάτες τσέπες, δεξιά και αριστερά!

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν γιατί ΟΛΑ τα κόμματα του λεγόμενου “συνταγματικού τόξου” συνεχίζουν τον λυσσαλέο και ανορθόδοξο επικοινωνιακό πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής. Επειδή θέλουν να διατηρήσουν την “κουτάλα” σε Βουλή και ΟΤΑ. Οι Έλληνες όμως ολοένα και περισσότερο αφυπνίζονται, οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό και σύντομα θα ξεβρωμίσει ο τόπος και στον Δήμο Αθηνών, καθώς στις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα επικρατήσει!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ola-ta-apokommata-tou-kleptokratikou-tojou-diegrapsan-ta-prostima-twn-airet#.UYk-RrWePRM#ixzz2Sd9JhXsB

Comments Off on Όλα τα αποκόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου διέγραψαν τα πρόστιμα των δημάρχων!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.