Όταν στην Τουρκία ακολουθούν τις μεθόδους Σαμαρά

Όταν στην Τουρκία ακολουθούν τις μεθόδους Σαμαρά

Μια ιστορία από την γειτονική Τουρκία φαίνεται ότι μοιάζει με πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα. Μία δημοσιογράφος, η Σεντέφ Καμπάς, αναφέρθηκε στο twitter για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς μεταξύ ανώτερων στελεχών του κυβερνητικού κόμματος της Δικαιοσύνης, τον περασμένο Δεκέμβριο. Το μήνυμά της δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χουριέτ» και δόθηκε αμέσως εντολή για τη σύλληψή της. Στο μήνυμά της η δημοσιογράφος ανέφερε ότι δεν πρέπει να παραλείπεται το όνομα του δικαστή, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο έθεσε την υπόθεση διαφθοράς στο αρχείο.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονταν σημαίνοντες υπουργοί της κυβέρνησης του ΑΚΡ, ακόμη και ο γιος του σημερινού προέδρου Ερντογάν. Η αστυνομία κατάσχεσε στην οικία της, τον υπολογιστή, ένα tablet και το κινητό της τηλέφωνο. Αναμφίβολα το περιστατικό αυτό αποτελεί μία μικρογραφία του πολιτικού τερατουργήματος και της νομικής αυθαιρεσίας που συμβαίνουν, σε πολύ χειρότερο βαθμό, στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2013 όπου η κυβερνητική χούντα του Σαμαρά σε συνεργασία με κάποιους συγκεκριμένους δικαστικούς κύκλους έχουν επιχειρήσει ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, με ξεκάθαρο στόχο την ποινικοποίηση ιδεών και ενός Νόμιμου ( και κυρίως Έντιμου ) Πολιτικού Κόμματος, το οποίο αποτελεί την Τρίτη Δύναμη της Χώρας.

Αν λοιπόν, κάποιοι ντόπιοι «αγανακτούν» με τα όσα γίνονται στην Τουρκία καλό θα είναι να ρίξουν μια ματιά στην ίδια τους τη Χώρα για να δουν τα αίσχη που διαπράττονται εδώ. Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τα δικά της σκάνδαλα (υπαγωγή χώρας στο Μνημόνιο, λίστα Λαγκάρντ, υπόθεση υποβρυχίων κτλ) και ενοχοποιεί τους αδιάφθορους πολιτικούς αντιπάλους της.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: Όταν στην Τουρκία ακολουθούν τις μεθόδους Σαμαρά | Χρυσή Αυγή

Comments Off on Όταν στην Τουρκία ακολουθούν τις μεθόδους Σαμαρά

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.